Zsarolólevelet kapott az Amnesty International Magyarország, elnöke lemondását követelik

  • narancs.hu
  • 2023. március 13.

Belpol

Vig Dávid feljelentést tett az ügyben. A szervezet vezetőjét több egykori beosztott munkahelyi bántalmazással vádolja.

Névtelen zsarolólevelet kapott az Amnesty International Magyarország elnöke, illetve a szervezet igazgatója, akiről a szervezet öt korábbi munkatársa állítja, hogy verbálisan és pszichológiailag bántalmazó főnökük volt. Vig Dávid, az Amnesty igazgatója nemrég a Telexnek adott interjúban beszélt vádakról és cáfolatról. Elismerte, hogy követett el hibákat vezetőként, ugyanakkor kijelentette, hogy soha, senkit sem bántalmazott.

A szervezet hétfőn a Facebook-oldalán azt írta:

 névtelen fenyegetők a szervezet elnökétől, Vig Dávidtól nyilvános bocsánatkérést várnak, és a lemondását is követelik.

A fenyegetés úgy szólt, hogy ha nem tesznek eleget ennek a követelésnek, akkor hétfőn nem sokkal dél után kiszivárogtatják a "tucatnyi" panaszos ügyét érintő belső szervezeti levelet és üzenetváltást.

A levélhez csatoltak egy az Amnesty elnöke által az elnökség tagjainak 2019-ban írt e-mailből egy oldalt. A feladó a levelet az Amnesty szerint a nyilvánosságot vállaló panaszosok közös címére is elküldte.

Bocsánatkérésre és lemondásra nem készül a szervezet vezetése, mint írták

zsarolni nem lehet minket, a csütörtöki interjúban pedig mindent elmondtunk, amit akartunk az ügyről. Bűncselekményekkel fenyegetni nem lehet következmények nélkül."

A zsaroló e-mailt az Amnesty szerint a Telex-interjú miatt kapták, de az nem derül ki a posztjukból, hogy ez pontosan mit jelent.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk