125 millió forintnyi kokaint foglaltak le a rendőrök

  • narancs.hu
  • 2023. május 11.

Bűn

A rendőrség több személy ellen, kábítószer-kereskedelem, valamint birtoklás bűntette miatt indított eljárást. 

Mindenki felvette pozícióját  2023. május 6-án délután, az M1 autópálya egyik Győr-Moson-Sopron vármegyei pihenőhelyén és környékén. Az egyik pillanatban még békésen kávézgató célszemélyeket néhány másodperccel később már egy hegyomlásnyi rendőr vitte padlóra.  A három férfi, a 21 éves D. Norbert, a 35 éves O. József, valamint a 44 éves S. László aztán bilincselve, civil-, és egyenruhások gyűrűjében várakozott, a bűnügyi technikusok és a szolgálati kutya színre lépésével pedig megkezdődött autóik átkutatása – írja a police.hu

A vidéki ütéssel egy időben egy fővárosi helyszínen is hasonló forgatókönyv alapján ismerkedtek meg a rendőrök a 31 éves N. Istvánnal. Autójának csomagtartójában megtalálták azt a bőröndöt, amely a papucs és a melegítőfelső mellett fekete, tégla alakú csomagokat is rejtett. A gondos, piros paprikával bélelt csomagolással kétféle anyagot lepleztek. Két minibála kokaint, öt marihuánát tartalmazott a helyszíni vizsgálat szerint. A fehér anyag több mint 2 kilogrammot, a zöld törmelék több mint 1 kg-ot nyomott.

Az intézkedések nem értek azonban véget, öt további emberért is elindultak fővárosi, illetve Pest vármegyei helyszínekre. A Terrorelhárítási Központ közreműködésül kért munkatársaira rá is sötétedett, mire egy kerepesi címre értek. A speciálisan képzett műveleti egységek bevonását az indokolta, hogy az ott lakó E-C. Bernard vonatkozásában felmerült, fegyvert birtokol. Az ő és a többi célszemély elfogása gyorsan és hibamentesen történt.

 
Fotó: police.hu
 

A Pest vármegyei felderítők a vagyon-visszaszerzést szem előtt tartva 1 millió forintot, arany ékszereket, valamint két nagyértékű autót is lefoglaltak. Hasonló sorsa jutottak azok a kábítószerfogyasztást, kereskedést alátámasztó eszközök is (tömött pakettek, tabletták, fehér poros edények, kanalak, mérlegek, mobiltelefonok), amelyeket a kutatások alkalmával találtak.

A csapat tagjai, O. József, D. Norbert, E-C. Bernard, E-C. Dominik, A. Dávid, S. László, valamint N. István jó ideje működtették országokon és határokon átnyúló drogcsempész üzletüket. Volt, aki kiépítette, irányította, karmesterkedte a rendszert, volt, aki futárként utazta át az országokat „téglákkal” a csomagtartóban. Egy-egy kanyarért – a drog mennyiségétől függően – akár milliós fizetség is járt a szállítónak, a megbízók körönként akár 10 millió forintos hasznot hajtottak. Fő profiljuk a kokain volt, amelyet marihuánával egészítettek ki. A feketézők aztán Budapesten és a szomszédos vármegyékben adták tovább  a cuccot vevőkörüknek.

A most megakasztott kokainszállítmányból megközelítőleg 5 ezer adagot lehetett volna higítva tovább adni, kb. 125 milliós bevételt elkönyvelve.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályán az azóta letartóztatott O. József, S. László, N. István, D. Norbert, valamint a bűnügyi felügyelet alá helyezett A. Dávid ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének, E-C. Dominik, E-C. Bernard, R. Anna, valamint S-L. Szilvia ellen kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt folyik a nyomozás, számolt be a rendőrség. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk