Tollba rejtett mobiltelefont próbáltak a tököli börtönbe bejuttatni

  • narancs.hu
  • 2022. december 12.

Bűn

A jelenség nem új keletű, máskor is megpróbáltak már mobilt becsempészni. 

A tököli börtön egyik elítéltjének levélküldeménye érkezett december 8-án, amelyet az intézet munkatársai a szakmai protokollnak megfelelően alaposan átvizsgáltak. A boríték egy kamerával ellátott tollból kialakított, telefonálásra alkalmas tárgyat, továbbá egy darab SIM kártyát tartalmazott – írja a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága. 

 
A tollba rejtett mobiltelefon
BvOP
 

A jelenség nem új keletű, hiszen a hozzátartozók folyamatosan újabb és újabb trükkökkel próbálnak tiltott tárgyakat – jellemzően mobiltelefonokat – bejuttatni a börtönökbe, azonban a büntetés-végrehajtás munkatársai ezek nagy részét még az előtt kiszűri, hogy azok eljutnának a rabokhoz. Amennyiben a hozzátartozók felelőssége felmerül, az intézetek minden esetben megteszik a szükséges jogi lépéseket. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk