25 milliós kártérítést kell fizetnie a "lúgos orvosnak"

  • narancs.hu
  • 2020. november 25.

Bűn

Négy év pereskedés után hirdetett első fokon ítéletet a Fővárosi Törvényszék.

25 millió forintos kártérítést ítélt meg szerdán a Fővárosi Törvényszék Rernner Erikának, akinek altestét volt barátja, a kórházigazgató Bene Krisztián öntötte le maró lúggal 2013 márciusában, miután a lakásában rátámadt - írja a Telex.

A lúgos támadásként emlegetett ügy áldozata még 2017-ben indított kártérítési pert a támadója ellen, de a büntetőügy 2018-as lezárásáig pihentették a polgári pert. Az orvost végül 2018 nyarán jogerős harmadfokú ítéletében a Kúria 11 év szabadságvesztésre ítélte, és végleg eltiltotta orvosi hivatásától. Végül az Alkotmánybíróságot is megjárta az ügy, amely felülvizsgálatot írt elő, de a Kúria végül idén nyáron megerősítette korábbi ítéletét.

Csaknem négy év pereskedés után így végül szerdán első fokon ítéletet hirdetett a bíróság a lúgos orvos áldozatának kártérítési ügyében is:

a döntés értelmében Bene Krisztiánnak 25 millió forint kártérítést kell fizetnie Renner Erikának, amiért megsértette a nő testi épségéhez és egészséghez fűződő jogát.

A Telex beszámolója szerint az ítélethirdetésen elhangzott, Renner Erika másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, magát nem tudta ellátni, a legalapvetőbb fizikai szükségleteinek biztosítása is nehézséget, fájdalmat okozott számára, sérüléseinek ápolása ma is nagy fájdalommal jár, a támadás következtében pedig újabb gyermeket nem szülhetett. Súlyos hátrányként értékelte a bíróság azt is, hogy Renner Erika nőiessége és szexuális élete súlyosan sérült.

Az ítélethirdetés után Renner Erika a Telexnek azt mondta, hogy megkönnyebbült, és bár tudja, hogy ennél jóval magasabb összeg is megilletné, de a magyar polgári jogrendszerben erre van lehetőség.

Figyelmébe ajánljuk