Albán elnök: Gruevszki legyen férfi!

  • Keller-Alánt Ákos
  • 2018. november 15.

Bűn

Tiranai sajtótájékoztatóján Ilir Melo, Albánia elnöke reagált Nikola Gruevszki szökésére.

A volt macedón miniszterelnök, Nikola Gruevszki szökésével kapcsolatban felmerült, hogy esetleg Albániát is érinthette, miközben börtönbüntetése elől Magyarországra menekült. Csütörtök este egy sajtótájékoztatón erről is kérdezték Albánia elnökét, Ilir Melot. Az elnök azt mondta, nem akarja részleteiben kommentálni a börtönbüntetésre ítélt macedón politikus helyzetét. Annyit mindenesetre megjegyzett: nagyon rossz üzenete van annak, ha egy vezető elmenekül a felelősségre vonás elől. Albánia elnöke szerint a volt macedón miniszterelnök szökésével elismerte bűnösségét, majd hozzátette: legyen férfi és vállalja tettei következményeit.

 

Kicsoda Nikola Gruevszki, aki most Orbántól remél segítséget?

Budapestre szökött, mert régi barátjától remél segítséget. Idén részletes cikkben mutattuk be a volt macedón miniszterelnököt és furcsa ügyeit.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?