A börtön előtt ütötték agyon

  • Narancs.hu/MTI
  • 2018. november 19.

Bűn

Az idős ember csak annyit kért az élettársának bekiabáló nőtől, hogy ne ordítson már annyira.

Vádat emeltek egy budapesti nő ellen, aki a Maglódi úti börtön előtt úgy megütött egy idős embert, hogy az belehalt a sérülésekbe. A 75 éves férfi ugyanis arra kérte, ne kiabáljon már olyan hangosan.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a 32 éves nő 2017. szeptember 11-én délután a Budapesti Fegyház és Börtön X. kerületi, Maglódi úti egyik objektumához ment, hogy az ott jogerős büntetését töltő volt élettársával kapcsolatba lépjen.

A vádlott a járdáról kiabált be élettársának a börtönbe, egy idő múltán a közelben lakó és éppen arra járó sértett rászólt, hogy hagyja abba a hangoskodást. A nő először trágár szavakkal szidalmazni kezdte az idős férfit, majd odalépett hozzá és többször arcon, fejen ütötte. 
A sértett a bántalmazás következtében a földre esett, a fejét beütötte az aszfaltba és elvesztette az eszméletét. A vádlott erre otthagyta.

A férfit kórházba vitték, de a szakszerű orvosi ellátás ellenére a bántalmazás következtében elszenvedett súlyos fejsérülései miatt pár nappal később meghalt.

A Fővárosi Főügyészség a nő ellen halált okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat. Mivel a nő többszörösen büntetett, akár 12 év szabadságvesztést is kaphat.

Figyelmébe ajánljuk