Baseballütővel próbáltak egy 20 ezres tartozást behajtani a Viharsarokban

Bűn

Önbíráskodás az egyik vád a két férfi ellen. 

A Szarvasi Járási Ügyészség társtettesként felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete és magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat egy 28 éves és egy 21 éves szarvasi férfi ellen, akik egy pénzkövetelésnek a sértett házában éjjel erőszakkal kívántak érvényt szerezni. 

A most elkészült vádirat szerint a két férfi még tavaly november végén Szarvason egy közös ismerősüknél felöntöttek a garatra. Az idősebbik férfi aznap több alkalommal próbálta meg telefonon felvenni a kapcsolatot egy ismerősével, aki állítólag 20 ezer forinttal tartozott neki, de mivel a későbbi sértett nem reagált a telefonhívásokra, ezért a férfi elhatározta, személyesen felkeresi, és megszerzi pénzt. Ezért társával éjjel 11 órakor taxiba vágták magukat és elmentek az adós békésszentandrási házához, ahova – a nyomaték kedvéért – magukkal vittek egy 70 centi hosszú baseballütőt. A vádhatóság szerint ez alkalmas az élet kioltására is.

Nem csengettek és nem kopogtak, amikor odaértek, hanem egyszerűen kinyitották a kerítés retesszel zárt kapuját, ementek az udvarra, majd hangosan kopogni kezdtek az ablakokon, illetve a hátsó nyitott bejárati ajtón keresztül beléptek a kétszintes lakóház nappalijába. Így találkoztak a kopogásra felébredő sértettel, akivel durva hangon vitatkozni kezdtek.

A behatolók a tartozást követelték, míg a házigazda tagadta, hogy tartozna, egyben felszólította a két férfit, hogy hagyják el házát. Erre azzal fenyegették meg a házigazdát, hogy megverik, agyonütik, és felmutatták neki a baseballütőt.

Közben feltűnt a ház asszonya is, aki miközben vitatkozott a két férfival, telefonon hívta a rendőrséget. Erre, valamint a nő határozott fellépésére a betolakodók kimentek az udvarra, ahol a házigazdával dulakodtak, ennek a rendőrök kiérkezése vetett véget. A bántalmazás következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló, míg a fiatalabbik terhelt 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett. 

A Szarvasi Járási Ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményt kezdeményező és különös visszaesőnek minősülő 28 éves férfit beismerés esetén is halmazati büntetésül végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre ítélje és tiltsa el a közügyek gyakorlásától. A fiatalabb terhelt esetében a járási ügyészség indítványa próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására irányul.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk