Lebukott a budapesti kamumentő

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. július 12.

Bűn

Az ESET4 feliratú kocsi szirénázva ment, pedig nem is közlekedhetett volna. A személyzetnek nem volt egészségügyi végzettsége.

Olyan magánmentőt tartóztattak fel a hatóságok szerdán Budapesten, amely közúti közlekedésre alkalmatlan volt, és a személyzet tagjai nem rendelkeztek a tevékenységhez szükséges egészségügyi végzettséggel.

Az esetről az Országos Mentőszolgálat számolt a Facebook-oldalán.

A bejegyzés szerint mentők és betegek is panaszkodtak már egy magán-mentőszolgálatra, amelynek a dolgozói az OMSZ emblémáját viselik a ruhájukon, pénzért vittek haza betegeket, és rendszeresen használták a megkülönböztető jelzést a kocsin, pedig erre nem lett volna lehetőségük. 

Az OMSZ főigazgatója intézkedett, felbontotta a szerződést a vállalkozással – amely ezek szerint bizonyos szolgáltatásokra jogosult volt korábban –, és megakadályozta, hogy az a vállalkozás rendezvényt biztosíthasson.

A történet ezzel nem ért véget, mert a mentők később is több helyen látták Budapesten az engedély nélkül szirénázó, esetkocsinak látszó autót. Emiatt szerda délelőtt az OMSZ, a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Népegészségügyi Központ, a Fővárosi Közlekedésfelügyeleti Főosztály és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrizte a járművet, amelyen az ESET4 felirat olvasható.

A vizsgálat még tart, de az már a helyszínen kiderült, hogy a jármű nem is közlekedhetett volna, a személyzet tagjainak pedig nincs egészségügyi végzettsége. 

 

 

 A leadkép forrása az OMSZ Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk