Beismerte tettét a Bimbó úti gyilkosság gyanúsítottja

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. május 2.

Bűn

Az áldozat a 32 éves nő nevelőanyja volt.

Beismerte a bűncselekmény elkövetését és már őrizetben van az a 32 éves nő, aki a gyanú szerint vasárnap megölte nevelőanyját annak II. kerületi, Bimbó úti lakásában – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője keddi sajtótájékoztatóján.

Csécsi Soma rendőr alezredes felidézte: vasárnap késő este – 22.30-kor – érkezett bejelentés arról, hogy a II. kerületi Bimbó úton, az otthonában holtan találtak egy 75 éves nőt. A bejelentő az áldozat fia volt. A helyszínre érkező rendőrök a nyitott ajtón keresztül jutottak be a lakásba; mint kiderült, a gyanúsított véletlenül „mellézárta” az ajtót, így az tárva-nyitva volt.

„Már a szemle alapján egyértelművé vált az idegenkezűség gyanúja, ezért akkor és ott nyomozást rendeltünk el emberölés bűntett gyanúja miatt, még ismeretlen tettes ellen” – mondta a szóvivő, hozzátéve,

a nyomozás során beszerzett adatok alapján pár órán belül a rendőrség látókörébe került a későbbi gyanúsított, az áldozat nevelt lánya.

A nőt az elfogása után azonnal előállították, gyanúsítottként hallgatták ki, és „nem sokkal később egy helyszíni gyanúsítotti kihallgatás is megtörtént”. A rendőrség tájékoztatása szerint a helyszíni kihallgatás során a nő beismerte a bűncselekmény elkövetését, és elmondta, hogyan hajtotta végre, mivel, sőt azt is megmutatta, hogy a lakáskulcsot pontosan hol dobta el a Mechwart lépcsőnél. Arról is beszámolt, hogy a bűncselekmény idején viselt ruházatát igyekezett elégetni, de az csak részben semmisült meg.

Az indítékokra egyértelmű magyarázatot nem adott a gyanúsított, de a családjával való viszonyát folyamatosan konfliktusok terhelték – tette hozzá az alezredes, aki a gyilkosság körülményeiről nem közölt információkat. Mint kiemelte, a bűncselekmény egyik tragikus mozzanata, hogy az elkövetéskor a nő kétéves gyermeke a másik szobában volt, őt mostanra intézetben helyezték el. 

A helyszíni kihallgatásról a BRFK Facebook-oldalán videókat és fotókat is közzétett.

(Címlapképünkön: Bűnügyi helyszínelő Budapest II. kerületében a Bimbó úton, egy társasháznál 2023. május 1-jén. Fotó: Mihádák Zoltán / MTI)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szélessávú internet növényeknek Siófok-Törekiben

A Digi Kft. megbízásából szélessávú internetezésre és televíziós szolgáltatások igénybevételére alkalmas optikai kábelt fektetnek a városrész egy balatoni panorámás hegyi utcájában. A kábel külterületen, ahol elvileg csak mezőgazdasági célú építmények állhatnak, a Digi tulajdonosa, a 4iG két felsővezetője, Jászai Gellért és Linczényi Aladin telkéhez vezet.