Börtön helyett a Vértesbe ment Lagzi Lajcsi

  • narancs.hu
  • 2023. február 15.

Bűn

Fotósok, tévéstábok várták hajnal óta a kecskeméti BV-intézet előtt, mert úgy tudták, ma kell bevonulnia.

A víz-, gáz- és áramlopás miatt rá kiszabott három és fél éves szabadságvesztését az eddigi hírek szerint szerdán kezdte volna meg Galambos Lajos, de mégsem vonult be a büntetés-végrehajtási intézetbe – írja a 24.hu.

A kecskeméti börtön előtt több fotós, újságíró és tévéstáb várta az ismert zenészt szerdán hajnal óta, a jelek szerint hiába.

A 24.hu-nak egy Galambos Lajoshoz „közel álló személy” azt mondta, hogy Lagzi Lajcsi biztosan nem megy szerdán börtönbe, csütörtökön pedig személyesen fog nyilatkozni a sajtónak arról, miért döntött így.

Aztán a Blikket egy olvasó értesítette, hogy a zenésszel a Vértesben találkozott, le is fényképezte.

A lapnak a zenész is nyilatkozott. 

„Leszögezném rögtön az elején: a rám vonatkozó jogszabályokat, bírósági határozatokat maradéktalanul betartom, azok szellemében járok el – nyilatkozta Galambos Lajos. – Az utóbbi időben több olyan információ is szárnyra kapott a sajtóban a börtönbevonulásom időpontjával és helyszínével kapcsolatban, amiket hivatalosan senki nem erősített meg. Tudom, hogy közszereplőként többet kell elviselnem, mint egy átlagembernek, de mostanra besokalltam. Úgy érzem magam, mint egy űzött vad. A birtokomra katasztrófaturisták járnak, biztonsági szolgálatot kellett felfogadnom. Az utóbbi időben kaptam hideget-meleget, ezért úgy döntöttem, hogy a harcomat a bíróságon szeretném a továbbiakban megvívni, nem a nyilvánosság előtt. Eddig ott tettem és sokat tanultam belőle (...) Sokat tanultam az elmúlt időszak megpróbáltatásaiból. Sok mindent kaptam, olyat is, amire nem voltam kíváncsi. De mindezek ellenére nem adom fel, folytatom a harcomat az igazamért!”

Galambos Lajos a lapnak azt mondta, azért a sok bántás mellett a felé áradó szeretetet és együttérzést is érzi, és ezért hálás.

Nyilatkozata azt sejteti, hogy mégsem február 15-én kellett bevonulnia. 

A zenész korábban azt mondta, gond van az egészségével, időnként fulladási rohamok törnek rá.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk