Bűnszervezetben elkövetett pénzmosással és költségvetési csalással gyanúsítják a Magyar Pünkösdi Egyház szociális intézményének vezetőit

Bűn

A Közösségi Misszió ügyvezetőit letartóztatásba helyezték.

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntette, különösen jelentős értékre, bűnszervezetben elkövetett pénzmosás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétségével gyanúsítják a Magyar Pünkösdi Egyházhoz tartozó, békéscsabai központú Közösségi Misszió ügyvezetőit – erősítette meg a Narancs.hu információit a Békés Megyei Főügyészség.

Gazdasági és pénzügyi visszaélések miatt letartóztatásba helyezték a békéscsabai központú, kiterjedt térségi intézményrendszert működtető Közösségi Misszió ügyvezetőit, dr. V. Gy.-t és dr. V. K.-t – értesült megbízható forrásból portálunk. A fogyatékos és idős személyek nappali ellátásában és a házi segítségnyújtásban Békés megyében és a dél-alföldi régióban, míg a pszichiátriai betegek bentlakásos otthona tekintetében országos ellátási területtel működő Közösségi Misszió a Magyar Pünkösdi Egyház intézménye.

Az ügy tisztázása érdekében a Narancs.hu a Békés Megyei Főügyészséghez fordult. Itt Havrán Ákos megbízott megyei főügyészhelyettes kérdéseinkre válaszolva kifejtette: a kérdéses „büntetőügyben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntette, különösen jelentős értékre, bűnszervezetben elkövetett pénzmosás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt hallgatott ki két személyt gyanúsítottként”.

Megtudtuk azt is, hogy az ügyben április 20-án került sor – a Békés Megyei Főügyészség által meg nem nevezett – két személy őrizetbe vételére. A három napos őrizetbe vétel után a Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója április 22-én rendelte el mindkét gyanúsított letartóztatását legfeljebb 1 hónapi időtartamra. A vádhatóság portálunkban válaszolva kifejtette, hogy

a letartóztatás elrendelésére azért került sor, mert fennáll a szökésnek, elrejtőzésnek, továbbá a tanúk befolyásolásának, a bizonyítékok elrejtésének, valamint a bűnismétlésnek a veszélye.

„A Magyar Pünkösdi Egyház intézményeként célunk olyan emberi kapcsolatok, közösségek megépítése, mely segítő kezet nyújt az elesetteknek, támaszt a megfáradtaknak és reménységet az elkeseredetteknek. Egyik legnagyobb szívügyünk, hogy segítsük a hátrányos helyzetű társadalmi rétegek felemelkedését, esélyegyenlőségét. Kollégáink nap mint nap segítséget nyújtanak a helyi közösségekben, legjobb tudásuk szerint keresik a megoldást az adott társadalmi környezetben jelentkező szociális problémákra” – olvasni a Közösségi Misszió honlapjának köszöntőjében.

(Címlapképünkön a Békés Megyei Főügyészség épülete)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?