Csalók ígérnek nyereményt az Auchan nevében

  • Narancs.hu/MTI
  • 2022. január 2.

Bűn

Az áruházlánc figyelmeztet: nincs olyan játéka, hogy ezer forint átutalásával mikrohullámű sütőt lehetne nyerni.

Csalók hirdetnek nyereményjátékot az Auchan nevében a legnagyobb közösségi oldalon – jelezte az Auchan Magyarország vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az áruházlánc azt írta, a Facebookon terjed az a hamis nyereményjáték, amiben az Auchan nevével visszaélve csalók próbálnak személyes adatokhoz hozzájutni és pénzt kicsalni.

A felhívás arról szól, hogy az Auchantól Samsung mikrohullámú sütőt lehet nyerni a személyes adatok megadásával és egy jelképes, ezer forint körüli összeg átutalásával. Ráadásul a hamis posztokban azt a látszatot keltik, hogy egyesek már nyertek is így.

Az Auchan Magyarország nem indított ilyen nyereményjátékot, és mindenkit arra kér, ha ilyen üzenetet kapott vagy ilyen jellegű poszttal találkozott, azt hagyja figyelmen kívül, ne adja meg az adatait, és ne utaljon pénzt.

A vállalat a közleményében azt is hangsúlyozta, hogy soha, semmilyen nyereményjátéka vagy promóciója során nem kér bankkártyaadatokat, illetve pénzt.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk