Magyarországra szökött a magyargyűlölő polgármester

  • narancs.hu
  • 2023. november 26.

Bűn

A nagybányai Cătălin Cherecheșt pénteken öt év börtönre ítélték kenőpénz elfogadása miatt. Szombaton átlépte a határt Csengersimánál.

Kenőpénz elfogadása miatt öt év börtönre ítélte a kolozsvári bíróság pénteken a romániai Nagybánya polgármesterét, Cătălin Cherecheșt.

A városvezető – mint a Magyar Hang írja – szombaton hajnali négy körül még bement a városházára, majd autóval Szatmárnémetibe vitték. 8 óra tájban ért a Csengersima és Pete közötti határátkelőhelyre.  A hírek szerint nem saját okmánnyal, hanem egy anyai ági unokatestvérének személyi igazolványával lépte át a magyar–román határt.

A román sajtó szerint a rendőr, aki az igazolványt ellenőrizte, azt mondta, hogy az az ember hasonlított az okmányon szereplő személyre. 

A bíróság pénteken este még elfogatóparancsot adott ki Cherecheș ellen, ugyanis a rendőrök nem találták otthon. A városvezető eddig is bírósági felügyelet alatt állt, hetente kétszer kellett jelentkeznie a rendőrségen. Legutóbb november 20-án, hétfőn járt benn. Természetesen nem hagyhatta volna el az országot. 

A hírek szerint a nagybányai polgármester közeli rokonai ellen is eljárás indult, de ők előzetes letartóztatásban vannak: tetten érték őket Kolozsváron, amikor kenőpénzt akartak adni a bírónak, aki utóbb a jogerős döntést meghozta. 

Cherecheșről tavaly szeptemberben azért írt a magyar sajtó, mert a nagybányai gesztenyefesztiválon letakartatta a kürtőskalácssütő vállalkozás bódéján a magyar zászlót és magyar feliratot román trikolórral, és amikor az alpolgármester levetette ezt a takarást, Cherecheș leváltotta az alpolgármestert.

 

 

A címlapkép forrása a nagybányai polgármester Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk