Egy évig volt szabadlábon, megint ül Pénzes Henrietta gyilkosa

  • narancs.hu
  • 2022. június 18.

Bűn

A tizenöt év börtönre ítélt, nemrég szabadult férfi most a családját fenyegette meg életveszélyesen.

Szabadulása óta figyelték a rendőrök, így derült ki, hogy zaklatja a rokonait K. András, becenevén Muki, akiről 2006-tól, amíg büntetőpere zajlott, sokat írt a magyar sajtó. 

K. András 2006 július 19-én – 15 évesen – egy este Makó mellett egy dűlőúton megerőszakolta, fához kötözte a 18 éves Pénzes Henriettát, elvette gyűrűjét, telefonját, reggel pedig visszament hozzá, leöntötte benzinnel és felgyújtotta.

A lány kezén és lábán lévő madzagok leolvadtak. Másfél kilométeren át vonszolta magát, mire a közelben hagymát szedő emberek észrevették, és mentőt hívtak hozzá. A lány testfelületének 60 százaléka megégett, nem tudtak rajta segíteni, augusztus 10-én meghalt a kórházban.

A tettest különös kegyetlenséggel, aljas indokból elkövetett emberölés miatt 15 évre ítélte a Szegedi ítélőtábla 2007 novemberében.

Alig egy évig volt szabadlábon a büntetés letöltése után. Ahogy a delmagyar.hu írja, K. András most a családját fenyegette meg életveszélyesen, ezért tartóztatták le. Az egyelőre nem derült ki, hogy milyen eljárás indul ellene, és meddig marad rács mögött.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk