Egymillió forintos büntetést kapott Gődény György

  • narancs.hu
  • 2021. március 8.

Bűn

A a járványügyi korlátozások ellen a Hősök terére szervezett február végi tüntetés miatt.

Többször is megkereste a rendőrséget a 24.hu , hogy megtudja, milyen eljárások indultak, és milyen büntetéseket szabtak ki a vírustagadó gyógyszerész, Gődény György által a Hősök terére szervezett, február végi tüntetés résztvevői ellen. A tüntetők a járványügyi korlátozások miatt tiltakoztak,  körülbelül ezren voltak, sokan maszkot sem viseltek.

A lap most azt a választ kapta, hogy két helyszínen összesen 142 esetben tettek szabálysértési feljelentést, valamint 4 fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki. A rendőrök összesen 2 főt állítottak elő: egy főt személyazonosság igazolás megtagadásának szabálysértése, egy főt pedig az ellene elrendelt szabálysértési körözés miatt.

„A Hősök terén tartott gyűléssel összefüggésben szervezés és tartás miatt egy fővel szemben 500-500 ezer forint közigazgatási bírságot, a Vajdahunyad váránál tartott gyűléssel összefüggésben gyűlés tartása miatt egy másik személyre 500 ezer forint közigazgatási bírságot szabott ki” a rendőrség.

A 24.hu azt írja, hogy Gődényt közben többször is gyanúsítottként hallgatták ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei nyomozók rémhírterjesztés miatt. Ez az az ügy, amikor lakásáról vitték el a gyógyszerészt, mert a gyanú szerint vírustagadó tartalmakat tett közzé a különböző platformjain. Gődény a korábbi kihallgatása során azt állította, hogy nem követett el bűncselekményt, és ragaszkodott ahhoz az álláspontjához, hogy ő csupán interneten lévő orvosi tényeket közölt tudományos kutatásokra alapozva.

Figyelmébe ajánljuk