Elfogták a férfit, aki egy SZFE-maszk miatt késelt Csepelen

  • narancs.hu
  • 2021. február 25.

Bűn

A 151-es buszon csütörtök reggel történt támadás elkövetőjét délután vette őrizetbe a rendőrség.

Ahogy arról a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tájékoztatása alapján korábban beszámoltunk, csütörtök reggel 7 óra 40 perc körül a Szent Imre téren várakozó 151-es buszon egy férfi feltehetőleg egy késsel sebezte meg egy nő arcát.

Karácsony Gergely is foglalkozott az esettel a közösségi oldalán, a főpolgármester azt írta: „Valaki késsel akarta levágni egy hölgy arcáról az SZFE-maszkot, közben megsebesítette őt ma reggel a BKK egyik csepeli járatán.” Karácsony arról is írt, hogy az „aljas és gyáva tett” ügyében „a nyomozás folyik, a BKK minden rendelkezésére álló információt átad a rendőrségnek a tettes kézre kerítése érdekében”.

A délután folyamán Fülöp Gergely őrnagy, a BRFK kommunikációs osztályának vezetője az MTI-nek arról számolt be, hogy a BRFK nyomozócsoportot alakított az elkövető mielőbbi kézre kerítéséért, és néhány órán belül azonosították is a feltételezett elkövetőt, egy 37 éves budapesti férfit.

Az elkövető ellen körözést adtak ki, ellenőrizték a lakását, munkahelyét, és délután elfogták.

Az osztályvezető elmondta azt is, a BRFK közösség tagja elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés kísérlete miatt folytatja az eljárást a férfi ellen.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?