Elrendelték M. Richárd letartóztatását

  • narancs.hu
  • 2021. január 18.

Bűn

Fennáll a szökés-elrejtőzés veszélye. 

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a Dózsa György úti baleset kapcsán mindkét sofőrrel szemben halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. Egy egyesített ügyben a vád közúti veszélyeztetés, valamint garázdaság és könnyű testi sértés vétsége – közölte az ügyészség hétfőn. 

Az eljárás másodfokon van folyamatban, az elsőfokú ítélet meghozatalát követően a bíróság megszüntette a gyorshajtó vádlott bűnügyi felügyeletét. A férfi (M. Richárd) ügyészi fellebbezés alapján ismét kényszerintézkedés hatálya alá került, azonban nem letartóztatását, hanem bűnügyi felügyeletét rendelte el a másodfokú bíróság. A bűnismétlés és a szökés-elrejtőzés valós és fokozott veszélye miatt a Fővárosi Főügyészség indítványt tett a bírósághoz, hogy rendelje el a vádlott letartóztatását.

A Fővárosi Törvényszék a letartóztatást a másodfokú eljárás befejezéséig elrendelte az indítvány alapján, a bűnismétlés veszélyére figyelemmel. A végzés nem végleges. Az ügyész a szökés-elrejtőzés veszélyének mint további indoknak a megállapítása végett, a védelem a letartóztatás mellőzése céljából jelentett be fellebbezést.

Január 4-én számoltunk be róla, hogy M. Richárdon szilveszteri bulijának a rendőrök vetettek véget; a partyn kábítószert is találtak. 

Figyelmébe ajánljuk