Rendőrök vetettek véget M. Richárd szilveszteri bulijának

  • narancs.hu
  • 2021. január 4.

Bűn

A partyn kábítószer is volt, az ügyészség inditványozta a letartóztatását. 

Az M. Richárdhoz köthető Nyugati téri pizzázóból 10 embert kábítószer birtoklás miatt előállítottak – értesült az ATV. 

A csatorna megkereste M. Richárdot, akinek ügyvéde azt írta, „ügyfelem az eljárás jelenlegi szakaszában nem kíván az üggyel kapcsolatban nyilatkozni". További kérdésekre nem válaszolt. Az ATV úgy tudja, hogy három nő és hét férfi szórakozott a pizzázóban. A rendőrség még szilveszter este kihallgatta őket és a járványügyi szabályok megsértése miatt 60 napra bezáratta az éttermet. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) megerősítette, hogy szilveszterkor bezárattak egy belvárosi vendéglátóhelyet, és 10 embert előállítottak kábítószer fogyasztása, illetve birtoklása miatt. M. Richárdra vonatkozó értesülésüket nem erősítették meg, de nem is cáfolták. 

Miután a lekapcsolt szilveszteri bulinak híre ment a sajtóban a Fővárosi Főügyészség közleményt adott ki – erről a 24.hu számolt be –, ami szerint a Dózsa György úti balesetben gyorsan vezető férfi többféle kábítószert szerzett meg és fogyasztott el szilveszterkor. Álláspontjuk szerint a férfi szándékosan és kitartóan semmibe veszi a szabályokat, ezért a bűnismétlés valós és fokozott veszélye miatt indítványozták a letartóztatását.

A közlekedési bűncselekményekkel a Magyar Narancs a közelmúltban foglalkozott átfogóan. 

 

Neked ajánljuk

Grandiózus pamparamm

Raffaello 1514-ben befejezett freskóján I. Leó pápa és Attila néz farkasszemet egymással. Míg az egyházfő felett Szent Péter és Szent Pál levitál, a hun lovak riadtan szökellnek hátra, a barbár küldöttség pedig megretten a keresztény Isten jelenlététől.

Vivát!

Ha azt mondjuk, hogy augusztus 20. Magyarországon immár hagyományosan a nagy fővárosi falunap izzadmányos ünnepe, a színes, szagos, hangos talmi kunsztstüklik, égbe lőtt hamburgerek rajongóinak nagy találkozója, amikor megnyílnak a főváros csak erre az alkalomra tartogatott csodái az egymás sarkára hágni, falkában élvezkedni imádó tömegek előtt, akkor nyilvánvalóan lenézzük a vidéket, a vidékieket, a városi alacsonyabb néposztá­lyo­kat, mindenkit, aki úgymond felutazott, aki szembejön, s nincs kalap a fején.

Bármilyen szakos

Az elmúlt napokban több felől hallottuk rebesgetni – és nemcsak tanároktól, szülőktől, hanem tankerületi szakelemektől is –, hogy a kormány az ősszel a koronavírus-járvány újabb hullámára hivatkozva online oktatást rendel el. Néhány nappal ezelőtt Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő is erről posztolt a közösségi oldalán, mi több, szerinte már „főispáni hivatalból” is érkezett ilyen értelmű szóbeli jelzés. A képviselő „teljesen életszerűnek” nevezi e lehetőséget, ámbár némi kétkedés is kiérződik soraiból.

Nadrágszíj a függönyre

Nem hirtelen támadtak és nem is múlnak el egyhamar a színházi szakma gazdasági nehézségei. A független, az önkormányzati és az állami fenntartású teátrumok növekvő rezsiárakkal és csökkenő nézőszámmal számolnak, de a jegyárakon senki sem mer nagyot emelni.

„Ha nem dicsérnek”

Urbán András előadásaiban láthattuk először itthon, aztán egyre több darabban tűnt fel. Az újvidéki színésznővel a hazai és vajdasági színjátszás közötti különbségekről, a pálya nehézségeiről és a megtett útról beszéltünk.

A pimasz légy

A nemzetközi jog alapja az államok szuverén egyenlősége. Ebből adódóan bármely állam nemzetközi kapcsolataiban szinte semmi sem történhet annak kifejezett hozzájárulása, azaz szavazata nélkül. Az államok pedig ritkán járulnak hozzá ahhoz, hogy más államok (akár a jövőben) leszavazzák őket.

Haptákban

A kormány 52 milliárdos bérfejlesztést jelentett be, amelyből a rendőrök is részesülnek. Ez komoly emelés, de kérdés, hogy hosszú távon megállítja-e az állomány csökkenését.

Lombjuk se rezzen

A közelmúltban a mindenféle szükséghelyzetre hivatkozva született, s nagy szakmai felháborodást kiváltó kormányrendelet az egyéb szempontból is sérülékeny erdőállományban könnyítené meg a fakivágást. Nem véletlenül.

„Ötven százalék!”

Évek óta 25 ezer szakdolgozó hiányzik a magyar egészségügyi rendszerből, és ha nem jön érdemi változás, 2023 januárjára ötszörös lesz a különbség az orvosok és a szakdolgozók bére között. A MESZK javaslatcsomagot küldött az államtitkárságnak, és bízik a párbeszédben, a mielőbbi béremelésben.

Nagykapu

Aj Vej-vej következetesen és mindenáron, minden megnyilatkozásával, ideértve a műalkotásait is, az emberi szabadságról, mint alapvető jogról beszél. Nála nincs kiskapu és mellékzönge: az üzenet a kezdetek óta ugyanaz. A kifejezési formák változtak, azok is szervesen egymásból építkezve.