Esztergomi gyilkosság: fajgyűlölő tartalmakkal volt tele az elkövető közösségi oldala

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 21.

Bűn

A masszőrként dolgozó férfi egyik bejegyzésében az emberi test, mint lehetséges táplálékforrás szerepelt.

A Blikk szerint J. László robbantotta magára és az őt körülvevő rendőrökre esztergomi házát. A férfi masszőrként dolgozott, augusztusban rendelték el a körözését, becsületsértés miatt. 

A bulvárlap szerint a közösségi oldalán fajgyűlöletre utaló tartalmak sokasága volt találhatók: a zsidóságra és a kormány tagjaira egyaránt becsmérlő kifejezéseket használt, az egyik bejegyzésében pedig az emberi test, mint lehetséges táplálékforrás szerepelt. Élénk figyelemmel kísérte az orosz-ukrán háború fejleményeit, és az oroszok mellett foglalt állást. A lap szerint J. László tele volt gyűlölettel, csalódottsággal, amit a környékbeliek is megerősítettek. Rossz kisugárzása volt, nem szívesen tartózkodtak a közelében. 

Az üggyel több sajtóorgánum is foglalkozott: a közmédia szerint az elkövető labilis állapotú volt, többször hangoztatta szélsőséges nézeteit. A Telex cikke szerint J. László világvégére készült, egy évre elég élelmiszert halmozott fel. Amikor a rendőrök behatoltak hozzá, felgyújtotta a korábban a gázpalackra és környékére locsolt benzint.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, a szerdai robbanásban egy terrorelhárító, valamint az elkövető hunyt el, de többen megsérültek. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk