Felfüggesztett börtönre ítélték a rabszolgatörvény elleni egyik tüntetőt

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. május 18.

Bűn

A férfi megbontotta a Kossuth téri szánkósort, rendőröket dobált, kukákat borogatott és gyújtogatott és közbringákat borított fel. 

Jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy férfit a 2018-as túlóratörvény elleni tüntetésekkel összefüggésben – derült ki a Fővárosi Törvényszék szerdai közleményéből.

A közlemény szerint a férfi "rendőrökre támadt", mikor 2018. december 12-én egy Kossuth téri tüntetésen vett részt, ahol

megbontotta az ország karácsonyfáját körülvevő szánkósort és az egyik szánkót – később pedig egy kukát is – a parlament épületét biztosító rendőrsorfal elé vitt, kukazsákokat és sörösdobozt dobott a rendőrök mögé,

majd "ismeretlenül maradt társaival megpróbálta áttörni a sorfalat".

A közlemény szerint a férfi az éjjeli órákban a tüntetés többi résztvevőjével együtt megpróbált padokat felgyújtani, de mivel ez nem sikerült, a férfi az úttestre húzott egy közlekedési jelzőtáblával felszerelt oszlopot, amelyet más tárgyakkal együtt ismeretlenek meggyújtottak. Az égő kupac tetejére a férfi egy kukát helyezett, amelyet később kiemelt a tűzből, és a helyszínre érkező rendőrök felé rúgott.

Ezután az egyik környező utcában felborított négy közösségi kerékpárt és egy asztalt is.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság keddi előkészítő ülésén a férfi beismerte bűnösségét, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról is, a bíróság ezért bűnösségének beismerését elfogadva nem vizsgálta sem a vádirati tényállás megalapozottságát, sem a bűnösség kérdését, így bizonyítási eljárást sem folytatott le.

A bíróság csoportosan, társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt két év – négy év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte a férfit. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Tüttő Kata vezeti az MSZP EP-listáját

  • Narancs.hu/MTI

A listavezető szerint amikor a párt azt mondja, hogy erősebb Európát akar, akkor „nem több Brüsszelre gondol”, hanem erősebb önkormányzatokra, helyi közösségekre.