Hétfőn tárgyalják a súlyos korrupcióval vádolt Völner végkielégítését

  • narancs.hu
  • 2022. február 17.

Bűn

A volt igazságügyi államtitkár háromhavi végkielégítéssel távozhatott. Vajon történik-e változás e téren?

 

Mint arról a 24.hu cikke alapján beszámoltunk, háromhavi illetményével megegyező búcsúpénz, vagyis bruttó 3,9 millió forint jár Völner Pálnak, aki azért mondott le az államtitkári tisztségéről, mert Polt Péter legfőbb ügyész súlyos korrupciós vádak miatt kikérte a mentelmi jogát a parlamenttől. Ezt az összeget abban az esetben sem kell Völnernek visszafizetnie, ha jogerősen elítélik.

Donáth Anna, a Momentum elnöke erre reagálva azt írta: "Akkor itt a lehetőség, hogy Völner Pál korrupciós ügye után is jogszabályt módosítsanak: ne kaphasson végkielégítést az a kormánytag, akit büntetőügyben jogerősen elítélnek! Ha a fideszes többség nem hajlandó módosítani a végkielégítési szabályozást, egyértelműen beismerik, hogy még a bizonyítottan korrupt fideszeseknek is jár a jutalom!"

Hétfőn a parlament igazságügyi bizottsága tárgyalja az ellenzéki javaslatot, amely megtiltaná, hogy büntetőügy miatt lemondásra kényszerülő politikusok végkielégítést vehessenek fel - írja most a 24.hu.

Mint írják, Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke országgyűlési határozati javaslatot nyújtott be, amely szerint a politikai felsővezetők csak akkor részesülhetnek végkielégítésben és szabadságmegváltásban, amíg az ellenük folyó büntetőeljárásban felmentő ítélet nem születik.

 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk