3,9 millió forint végkielégítés jár a korrupcióval vádolt Völner Pálnak

  • narancs.hu
  • 2021. december 9.

Belpol

Donáth Anna felszólította a Fideszt: ne kaphasson végkielégítést az a kormánytag, akit büntetőügyben elítélnek.

A jogszabály szerint háromhavi illetményével megegyező búcsúpénz, vagyis bruttó 3,9 millió forint jár Völner Pálnak, aki azért mondott le az államtitkári tisztségéről, mert Polt Péter legfőbb ügyész súlyos korrupciós vádak miatt kikérte a mentelmi jogát a parlamenttől - írja a 24.hu.

Mint írják, ezt az összeget abban az esetben sem kell visszafizetnie, ha jogerősen elítélik.

Mint arról beszámoltunk, Völner ellen egy a Központi Nyomozó Főügyészség által folytatott nyomozásban merült fel a gyanú, hogy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott. A gyanú szerint Völner a jogtalan előny ellentételezéseként – felügyeleti, hatósági, igazgatási jogkörével visszaélve – vállalta, hogy konkrét ügyeket intéz, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke kérésének megfelelően.

Völnernek a végkielégítésen kívül járhat szabadságmegváltás is a bent ragadt szabadnapjai után - írja a lap.

Donáth Anna, a Momentum elnöke erre reagálva a következőket írta a Facebookon:

"Akkor itt a lehetőség, hogy Völner Pál korrupciós ügye után is jogszabályt módosítsanak: ne kaphasson végkielégítést az a kormánytag, akit büntetőügyben jogerősen elítélnek!

Ha a fideszes többség nem hajlandó módosítani a végkielégítési szabályozást, egyértelműen beismerik, hogy még a bizonyítottan korrupt fideszeseknek is jár a jutalom!

 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk