Hónapokon keresztül terrorizált egy kilenc éves kislányt a tanítója

  • narancs.hu
  • 2024. június 22.

Bűn

Az esetről a szülők titokban hangfelvételeket készítettek. 

Véget akart vetni az életének egy 9 éves kislány, akit egy tanár hónapokon keresztül verbálisan bántalmazott egy Fejér megyei iskolában. Azzal fenyegette például, hogy ha nem viselkedik jól, elviteti a gyámüggyel. Máskor azt mondta neki, úgy kidobja a teremből, hogy eltörik keze-lába. A bántalmazásokról hangfelvétel is készült. A szülők hiába kérték az iskola, és a tankerületi központ segítségét. Végül az oktatási jogok biztosának közbenjárásával találtak a kislánynak új iskolát – számolt be az RTL Híradó

Bori-Hegyi Melindának 5 gyereke van, a legnagyobb a 9 éves Emma. A kislány tanítója hónapokon keresztül verbálisan bántotta a gyereket egy Fejér megyei falu általános iskolájában. A szülők mindezt 2 és fél hónapon keresztül titokban rögzítették is, egy Emma táskájába rejtett diktafonnal.

A „pedagógus” rendszeresen ilyeneket mondott a kislánynak: „Baromagyú. Semmit nem írtá’, a másik hülye sem. 4x3? Mennyi 4x3? Ide mennyit írok? 12! Írd már te baromagyú! Ide meg hatot! Mert soha nem itt vagy, amit mondok. Kitekerem a nyakad! Kiváglak innen úgy, hogy kitörik kezed-lábad. Ki kíváncsi rád? Téged ki kérdezett már megint? Senki nem kíváncsi rád. Senki! Tegye föl a kezét, aki kíváncsi az Emmára! Látod mennyien nem? Senki. Minek szólsz bele mindig?”. 

Emma szülei azért kezdtek hangfelvételek készíteni, mert megváltozott a lányuk viselkedése. „Elkezdett brutális módon befelé fordulni. Arra sem válaszolt, hogy milyen volt az iskola, csak annyit mondott, hogy hagyjál anya, nem akarok beszélni és bezárkózott a szobájába. Ez tartott egy jó pár hétig. Én jeleztem a tanárnőnek, hogy szeretném elvinni pszichológushoz. Ő erre azt mondta, hogy hagyjam, mert mi van, ha olyat mond, hogy még a gyámügy is kijön. Ez életkori sajátosság. Majd kinövi” – idézte fel az anyuka.

Bori-Hegyi Melinda végül mégis szakemberhez vitte a lányát, ahol kiderült, hogy Emma szorong és depressziós, gyógyszert írtak fel neki. A szülők először az intézmény vezetőjének jelezték, hogy gond van, de nem vették őket komolyan. Később az iskolát fenntartó tankerület vezetőjétől kérték, hogy segítsenek Emmának új iskolát találni. Ezt az őt kezelő pszichológus is javasolta, a gyerek ugyanis egyre rosszabb állapotba került. Az egyik hangfelvételen azt mondta a tanítónak, hogy meg akar halni. 

Emmának végül az oktatási jogok biztosának segítségével találtak új iskolát, 2 hete. Az intézmény vezetője a csatorna megkeresésére rájuk nyomta a telefont. A Dunaújváros Tankerületi Központ nem reagált a megkeresésre. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk