Hónapokig szekált egy kislányt a tanára

  • narancs.hu
  • 2024. június 23.

Bűn

A 9 éves Emma édesanyja hangfelvételt készített, a tankerület elrendelte az eset kivizsgálását.

„Remélem, azt tudjátok, hogy úgy foglalkozzatok vele, hogy amit ti csúnyákat mondotok neki, márpedig mondotok neki, azt ő mind az apjának elmondja. Az apja meg jön be, és az igazgatónak mondja, és ki jár pórul? Én. Én! Jó? Inkább ne szóljatok hozzá, kérlek szépen. Nem normális, nem veszitek észre?” – mondta egy Fejér megyei pedagógus az osztálynak a 9 éves Emmáról, aki ezalatt a mosdóban volt.

Erről hangfelvétel is van, Emma édesanyja készítette – az nem derült ki, hogyan, milyen körülmények között.

Az esetről az RTL Híradója számolt be

Bori-Hegyi Melinda azért készített felvételt, mert a kislány viselkedése egy időben megváltozott, depressziós lett, pszichológushoz kellett vinni. Azt állította, hogy a tanítónője bántja őt, a pedagógus azonban ezt a szülőknek tagadta. 

Az RTL Híradó bemutat más felvételt is, amelyben a tanítónő a kislány hangnemét kifogásolja, és azt mondja neki, „ha még egyszer meghallom, hogy felemeled rám a hangod, odamegyek és kitekerem a nyakad”.

A Dunaújvárosi Tankerületi Központ elrendelte a szülői panasz kivizsgálását.

Az alapján, ami eddig ismertté vált a történtekből, Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke azt nyilatkozta, nincs helye a pályán olyan tanárnak, aki ilyet tesz, az intézményvezetőnek pedig lépnie kell, és nem egy oldalról kell vizsgálni az ilyen helyzetet. 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk