Kézigránátokat dobtak be egy portára Hajdújáráson

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 12.

Bűn

Kettő felrobbant, egy nem. A vajdasági falu lakói szerint ez az embercsempészek műve lehet, mert a ház tulajdonosa róluk nyilatkozott.

Két nagy erejű robbanást és fegyverropogást hallottak pénteken késő este a magyar határtól két kilométerre található szerbiai Hajdújárás lakói. 

A PannonRTV tudósítása szerint fél tíz előtt néhány perccel egy családi ház előtt robbant fel két kézigránát, és ezután dördültek el a lövések. A kerítés megrongálódott, de senki sem sérült meg. A rendőrök lezárták a területet, mert találtak egy harmadik gránátot is, amelyből a biztosítószeg hiányzik, csak nem robbant fel. Ezt hatástalanítani kell.

A vajdasági hírportál feltételezi, hogy a magyar-szerb határon átjutni próbáló jövevények, illetve a belőlük élő embercsempészek robbanthattak. Idősebb Baka Ferenc, akinek a háza előtt történt a robbanás, azt mondta, az unokái néhány perccel az előtt értek haza, hogy a gránátok berepültek. A család és a szomszédok meggyőződése, hogy ami történt, annak nem az egymással szemben álló bandák leszámolásához van köze, hanem ahhoz, hogy a családfő sűrűn hívja a rendőrséget, és gyakran nyilatkozik a helyzetről a médiának. A robbantás tehát figyelmeztetés lehetett.

Legutóbb egy másik hajdújárási ház udvarában volt lövöldözés.

A határ szerbiai oldaláról korábban is érkeztek hírek az embercsempészek közötti csatározásokról, tavaly novemberben egy férfit meg is lőttek Horgoson. Az eset után a rendőrök razziát tartottak, és mintegy ezer bevándorlót vittek el a határ mellől.

A mostani esettel kapcsolatban a 444.hu emlékeztet, hogy augusztus elején a szerb hatóságok a határ mellett ellenőrizve egyetlen alkalommal kilenc gépfegyvert, egy távcsöves vadászkarabélyt,három pisztolyt, 841 töltényt találtak, 13 embert őrizetbe vettek, 27 ember ellen szabálysértési eljárás indult.

A címlapképen a szerb-magyar határ látható a kerítéssel

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk