A lövöldözés óta ezer bevándorlót vittek el Horgosról

  • narancs.hu
  • 2022. november 26.

Külpol

Rendőrségi akció zajlik egész Szerbiában, befogadóállomásokra viszik a jövevényeket. 

Több mint ezer embert vittek el a rendőrök a magyar–szerb határ szerbiai oldalán lévő Horgosról a csütörtök éjjeli lövöldözés ótatudósít a Szabad Magyar Szó.

A rendőrségi akció azért zajlik, mert csütörtökön, sötétedés után egymásra lövöldöztek a település széli lakatlan házakban meghúzódó ázsiai, afrikai emberek, és egy 20 év körüli férfit mellkasi lőtt sebekkel vittek kórházba.

Azt, hogy pontosan mi történt, még nem közölték a hatóságok. 

A horgosiakat nagyon megviseli, ami a településen zajlik a menekültválság kezdete óta. Ám arra, hogy a falu utcáin lövöldözzenek, eddig nem volt példa.  Horgos közelében gyűlnek össze azok, akik a magyar határkerítésen próbálnak átjutni mindenféle eszközökkel, hogy aztán embercsempészek segítségével folytassák útjukat Nyugat-Európába. 

A Szabad Magyar Szó Dragan Vasiljevićre, a rendőrigazgatóság helyettes igazgatójára hivatkozva azt írja, hogy a rendőrök minden illegális bevándorlót elvisznek Horgosról, sőt, az egész ország területéről, befogadóközpontokba. Akiket most elvittek, főként Afganisztánból és Marokkóból jöttek. A rendőrök Horgoson lőfegyvereket találtak náluk, néhányuknál – írja a vajdasági magyar hírportál – olyan sapkát, sálat is, amelyen a Koszovói Felszabadító Hadsereg (OVK) jele látható. Arra, hogy hogyan kerülhetett az ázsiai, afrikai jövevényekhez az albán holmi, nem tértek ki.

„Hat személyt láttak el a kórházakban sérülésekkel, mindannyiukat a rendőrség őrzi, a rendőrség pedig intenzíven dolgozik az ügy felderítésén” – nyilatkozta a csütörtöki lövöldözésről Vasiljević.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mindent megértve

  • - minek -

Sok tekintetben szabálytalan Beth Gibbons élete és pályafutása, ugyanakkor a néha szokatlan fordulatok sok mindent elárulnak a sikerek, de a visszavonultságban eltöltött időszakok értelméről, titkairól is.

Palackposta

A magyarországi holokauszt 80. évfordulójára összeállított kiállítás több, bár nem feltétlenül eltérő nézőpontot és értelmezést rendel egymás mellé.

A létezés sötét ünnepe

  • Kiss Annamária

Perovics Zoltán színháza a megalapítástól kezdve, vagyis már a 90-es évektől kutatja a hiteles színházi jelenlét mibenlétét.

Hogyan nyerhetjük meg az Európa-bajnokságot?

Még most sem késő, szólunk. Az európai parlamenti és önkormányzati választás előtt Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor bement az egyik tévéjébe (a legrégebbibe), ahol megnyilatkozott az egyik műsorvezetőjének (a legrégebbinek), s egyéb fontos mondandói (háború lesz, háború lesz, háború lesz, hrrrrrgggrrrxx!!!) mellett természetesen a védjegyének számító szenvedélyére is szót kerített: a labdarúgásról beszélt.

Végtelen frontok

Új frontot nyitott az orosz hadsereg május 10-én Harkivtól északra. Az ukrán védelmet felkészületlenül érte a támadás, sokan a katonai és a politikai vezetést hibáztatják, az elemzők pedig az orosz szándékot igyekeznek megérteni. Ha a háború menetét nem is változtatja meg ez a támadás, számos jelentős elmozdulásra mégis felhívja a figyelmet.

Kifelé legény

Törökország a Közel-Kelet nagy játékosa, senki sem nézheti levegőnek – legalábbis ezt üzenné Ankara serény külpolitikája. Ám a külvilág felé mutatott erős ország képe egyre hamisabb. A belső problémák lassan felemésztik az elnök rendszerét.

 

A holnap pajzsa

  • Szabó Attila

Az új európai uniós médiatörvényről, az EMFA-ról (European Media Freedom Act), s arról, hogy hozhat-e az elfogadása bármi jót Magyarország számára, e lap hasábjain nemrég Polyák Gábor írt figyelemfelkeltő, de lemondó hangvételű cikket. 

 

A többi dráma

Átalakítja a legendás drámatagozatos oktatást a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban a tankerület és az igazgató – utóbbi most fideszes önkormányzati képviselő lett. Az érintettek a szülői értekezleten hiába kérdeztek, hivatalos leveleikre sem kapnak választ.

„Passzívan tűrni kényszerülnek”

Akkugyárak melletti lakhatásról, kőbánya és függőhíd alatt „felejtett” emberekről, a rendeleti kormányzás salátatörvényeiről és az elmúlt évek jogalkotási gyakorlatának „mellékhatásairól” beszélgettünk a Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda vezetőjével és munkatársával.

Mint a golyó

Győztes, de a saját elvárásaihoz és korábbi eredményeihez képest rosszabbul teljesítő Fidesz, egy néhány hónapja feltűnt párt vártnál is jobb eredménye, a parlamenti ellenzék látványos összecsuklása – első ránézésre erről árulkodnak a vasárnapi két választás számai. Pillantsunk rájuk másodjára is.