Kiadják a calabriai maffiának dolgozó magyar ügyvédnőt Olaszországnak

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 10.

Bűn

Formálisan vezette a maffia budapesti cégeit, akár húsz évet is kaphat. 

Elrendelték annak a budapesti ügyvédnőnek az átadási letartóztatását és átadását, aki ellen az olaszországi Catanzaro bírósága adott ki európai elfogatóparancsot – közölte a Fővárosi Törvényszék. A magyar nő a calabriai ’Ndrangheta nevű maffiacsoport tagjaival működött együtt. Velük bűnszervezetet alkotva formálisan vezette a budapesti ügyvédi irodájára bejegyzett cégeket, miközben azokat valójában a bűnbanda feje működtette és ellenőrizte illegális vagyonátruházás, pénzmosás és bűncselekményekből származó jövedelem tisztára mosása céljából. 

Az olasz hatóságok egyebek mellett bűnszervezetben való részvétel, csalással kapcsolatos bűncselekmények, valamint bűncselekményből származó jövedelem tisztára mosása bűncselekmények elkövetése miatt keresték.

Ha bűnösnek találják, akár 20 év szabadságvesztést is kaphat.

A hvg.hu emlékeztet január 25-én vették őrizetbe, január 26-a óta pedig ideiglenes átadási letartóztatásban tartották. A Fővárosi Törvényszék mai döntésével párhuzamosan az átadás végrehajtását legfeljebb 2024. augusztus 10-ig elhalasztotta. A végzést az ügyészség tudomásul vette, a terhelt és védője viszont fellebbezést nyújtott be az ellen, így az eljárás a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk