Újranyitnák Michael Jackson gyermekmolesztálási perét

  • BM
  • 2019. november 19.

Bűn

Egy új törvény szerint az elévült ügyeket újra lehet vizsgálni.

Úgy tűnik, a kaliforniai fellebviteli bíróság hajlandó újratárgyalni James Safechuck és Wade Robson ügyét, akik azzal vádolták meg Michael Jacksont, hogy szexuálisan zaklatta őket, amikor gyerekek voltak – írta meg az AP News.

Az érintett pert (amit a sértettek két olyan társaság ellen indítottak, amelyek korábban Michael Jackson tulajdonában álltak) 2017-ben elkaszálta a törvényszék bizonyítékok hiányában, egy idő után pedig elévült az ügy, viszont most 3 bíró egy határozatban kijelentette: felül kell vizsgálni az esetet.

Mint ismeretes, a 37 éves Robson és a 41 éves Safechuck szerepeltek az Emmy-díjas HBO dokumentumfilmben, a Leaving Neverlandben, amelyben részletesen beszámoltak arról, hogy a popsztár miképpen molesztálta őket.

Michael Jackson

Michael Jackson

 

Az érintettek hétfőn ültek össze Los Angelesben, a helyi bíróságon. A tárgyalás után Vinca Finaldi ügyvéd azt mondta: a döntés helyes. „Ez az ő napjuk” – fogalmazott.

Egy új törvény alapján a 26 éves koruk előtt szexuálisan bántalmazott személyek ügyeit újra lehet nyitni az elévülésük után is. Az érveket a héten fogják ütköztetni, a bírók még meggondolhatják magukat, ugyanis számos kifogás áll fenn a sértetekkel szemben is.

Figyelmébe ajánljuk