Kórházban vadászott betegekre a kecskeméti illegális idősotthon

  • narancs.hu
  • 2023. január 29.

Bűn

Azokat választották ki, akiket nem látogatott a családjuk, majd megszerezték a vagyonukat.

Éveken át engedély nélkül működtetett illegális idősotthont egy család Kecskemét-Hetényegyházán, megszerezve a gondozottak ingatlanjait – írja a Telex.

Az otthont működtető családdal kórházi egészségügyi dolgozók álltak kapcsolatban. Ők figyelték, melyik beteghez nem járnak látogatóba, és kinek van valamilyen ingatlanvagyona. Utóbbiakat választották ki, közöttük demens, leromlott egészségi és fizikai állapotú betegeket, akiket meggyőztek arról, hogy érdemes az említett idősotthonba menniük, mert ott majd rendesen ellátják és gondozzák őket.

Arról nincs szó a hírben, hogy ez melyik kórházban történt.

Ügyvédi és szakértői segítsége is volt az otthont működtető családnak, így szerezték meg a betegek ingó- és ingatlanvagyonát. Több tucat házhoz juthattak így hozzá, ezeket értékesítették. 

A Nemzeti Védelmi Szolgálat a Youtube-on közzé tett egy videófelvételt, amelyen kikockázott arccal egy tolókocsis beteg, majd egy fehér köpenyes és két másik nő látható, aztán az, ahogy a beteget beültetik egy beteg szállítására nem alkalmas ezüstszínű Mercedesbe, amelyet aztán menet közben megállítanak a rendőrök, és mentők segítségével kiszállítják belőle a beteg embert. Visszaviszik a kórházba, majd a rendőrök bemennek az otthonba, a kerítésen átmászva.

Az NVSZ szerint azt a beteg embert is az otthon működtetői szállították el a kórházból. Az idős férfi néhány hónap múlva meghalt.

 

 Az ügyben a Kecskeméti Rendőrkapitányság csalás miatt, a Nemzeti Védelmi Szolgálat pedig vesztegetés és vesztegetés elfogadása miatt folytatott büntetőeljátást. A gyanúsítottak: az otthont üzemeltető család négy tagja, a velük összejátszó ügyvéd, egy kórházi vezető ápoló és egy kórházi szociális munkás. Az akciót 2022. július 19-én tartották, de csak most jelentették be. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyonvisszaszerzési Hivatala az üggyel kapcsolatban eddig öt ingatlant vett zár alá, összesen 20 millió forint értékben. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk