Külön nyomoz a rendőrség az Ördög ügyvédje és Borkai zsarolói ellen

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 26.

Bűn

Az Ördög ügyvédje személyét még mindig nem tárták fel, de a zsarolók ügye így tovább haladhat. 

Szétválasztotta a rendőrség a Borkai Zsolt egykori győri polgármestert és barátait megzsaroló emberek ügyét és a magát az Ördög ügyvédjének nevező ismeretlen elleni nyomozást – írja a hvg.hu. 

Mint ismert, 2019 októberében, röviddel az önkormányzati választások előtt egy ismeretlen, magát Ördög ügyvédjének nevező blogger videófelvételt tett közzé arról, ahogy az egyébként házas Borkai egy jachton – ügyvédje és barátja, Rákosfalvy Zoltán, valamint több más férfi társaságában – szexel. Borkai a botrány kirobbanása után elismerte a történteket, Rákosfalvy viszont feljelentést tett a rendőrségen, mondván a felvételekkel korábban meg is zsarolták a társaságot.

A rendőrség nyomozást indított zsarolás és különleges személyes adattal való visszaélés miatt, de hamar kiderült, hogy Borkaiék zsarolóinak (akik meg is kapták a kizsarolt pénzt) nincs köze a titokzatos bloghoz, az Ördög ügyvédjéhez. 

Az Ördög ügyvédje bloggal a rendőrség összefüggésbe hozta a DK-s Czeglédy Csabát, valamint egy H. Csaba nevű férfit, így őket az eljárásban jelenleg is személyes adattal, illetve bűnsegédként elkövetett különleges személyes adattal való visszaéléssel gyanúsítják, mondván: a Facebookon reklámozták az Ördög ügyvédje blogot.

Mivel a zsarolási ügyet és a személyes adattal való visszaélés miatt indított ügyet együtt nyomozta a rendőrség, így úgy tűnhetett, mintha Czeglédyék benne lettek volna Borkaiék zsarolásában, noha ezt még a rendőrség sem gyanította. Ugyanakkor azzal, hogy a két ügyet összevonták, a zsarolóknak tettek szívességet a hatóságok: mert míg a zsarolási ügyet viszonylag hamar feltárták, addig az Ördög ügyvédje utáni nyomozás még mindig tart. Ám mivel a két ügyet összevonva vizsgálták, így amiért az Ördög ügyvédje utáni kutatásban nem jutottak előrébb, a zsarolók ellen sem tudtak vádemelési javaslattal élni.

Azáltal, hogy a két ügyet most különválasztották, elméletileg elhárult az akadálya annak, hogy Borkaiék zsarolói ellen lezárják a nyomozást.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk