Letörték az Országalmáról a keresztet Székesfehérváron

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 27.

Bűn

"Az Országalma nem mászóka" - kommentálta a rongálást Cser-Palkovics.

 

"Sajnos ismét megrongálták az Országalmát" - írta Facebook-oldalán Szkesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András.

A posztja szerint éjfél után egy többtagú társaság egyik tagja - feltehetőleg nem rongálási szándékkal - felmászott az Országalmára, majd ott megcsúszva leesett, belekapaszkodva és ezzel magával rántva a város egyik jelképének számító köztéri alkotásról a keresztet is.

Sajnos ismét megrongálták az Országalmát 😥 Éjfél után egy többtagú társaság egyik tagja - feltehetőleg nem rongálási...

Posted by Dr. Cser-Palkovics András on Thursday, August 26, 2021

Ahogy írja, a fözterület-felügyelet térfigyelő központjában szolgálatot teljesítő kolléga a kamerán keresztül látta az esetet, és azonnal értesítette a rendőrséget.  Hozzáteszi, a rongáló  már egyáltalán nem annyira fiatal, 1995-ös születésű, de nem sérült meg esés közben, és nem is tanúsított ellenállást sem, a közterület-felügyelővel megvárta a rendőrség helyszínre érkezését. Székesfehérvári Rendőrkapitányság - közlése szerint a 22 éves budapesti férfi ellen védett kulturális javak körébe tartozó tárgy, régészeti lelőhely, műemlék vagy régészeti lelet megrongálása miatt büntetőeljárást indítottak.

Cser-Palkovics posztjában közölta: a  Városgondnoksággal a lehető leggyorsabban visszahelyeztetik az Országalmára a keresztet.

Kihangsúlyozta:

"Mindenkit ismételten arra kérek, hogy vigyázzunk közös otthonunk, Székesfehérvár értékeire! Az Országalma nem mászóka és nem a buta szórakozás terepe."

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

 

Figyelmébe ajánljuk