Lázár János feljelentést tesz a tenisz szövetség hamisított PCR-teszteredményei miatt

  • narancs.hu
  • 2022. február 4.

Bűn

 A Magyar Tenisz Szövetség mai rendkívüli elnökségi ülésén nemcsak feljelentésről volt szó, kirúgásról, felfüggesztésekről is döntöttek.

Ismeretlen tettes ellen feljelentést tett Lázár János a Magyar Tenisz Szövetség elnökeként a teniszezőket érintő hamisított PCR-tesztek ügyében.

A feljelentés szövegét az MTSZ honlapján is közzétették. A feljelentés az MTSZ-szel szerződésben álló szermélyre is irányul, akinek a szöveg szerint a PCR tesztek elvégzése és az igazolások kiállítása volt a feladata.

A feljelentés szerint több versenyző is úgy kapott igazolást, hogy nem végeztek tesztet nála; a tesztelés nélkül végzett igazolások eredménye egy elektronikus rendszerbe is felkerült, a versenyzők pedig vélhetően a külföldre való kiutazáshoz használták. A szöveg szerint ez hamis magánokirat felhasználását, közokirat-hamisítást és közfeladati helyzettel visszaélést is jelenthet.

A Telex hozzáteszi, hogy 3-án az MTSZ belős vizsgálatot folytatott, 4-én pedig elnökségi ülést tartottak, illetve a portál "úgy tudja, Lázár péntek reggel személyesen ment be a Magyar Tenisz Szövetséghez, és kirúgott embereket".

A Magyar Tenisz Szövetség pénteki ülésének jegyzőkönyve szerint "a Szövetség egyes sportolóit, illetve sportszakembereit is feltételezhetően érintő, a COVID-19 vírusfertőzés kimutatására szolgáló PCR-tesztekkel történt visszaélések gyanújára" a feljelentés mellett az alábbi döntéseket hozták:

  • Azonnali hatállyal megszüntették a válogatott csapatok szervezési feladatait munkaköre szerint ellátó, Marosi Katalin munkaviszonyát.
  • Fegyelmi eljárás lefolytatását kezdeményezik a Szövetség alkalmazásában álló hat szövetségi edzővel, a Szövetség főtitkárával, a Szövetség sportigazgatójával, valamint az érintett PCR-tesztek elvégzéséért felelős orvossal szemben
  • A Szövetség sportigazgatóját a szükséges vizsgálatok lefolytatásáig, de legfeljebb a jogszabályok által lehetővé tett időtartamra felfüggesztik
  • Tényfeltáró vizsgálatot rendelnek el minden világranglista ponttal rendelkező magyar teniszjátékos vonatkozásában.

Az üggyel kapcsolatban a MOK is elítélő nyilatkozatot adott ki, miután kiderült, hogy a Semmelweis Egyetem egy orvosa is érintett lehet a hamis teszteredmények kiadásában.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.