Lázár János feljelentést tesz a tenisz szövetség hamisított PCR-teszteredményei miatt

  • narancs.hu
  • 2022. február 4.

Bűn

 A Magyar Tenisz Szövetség mai rendkívüli elnökségi ülésén nemcsak feljelentésről volt szó, kirúgásról, felfüggesztésekről is döntöttek.

Ismeretlen tettes ellen feljelentést tett Lázár János a Magyar Tenisz Szövetség elnökeként a teniszezőket érintő hamisított PCR-tesztek ügyében.

A feljelentés szövegét az MTSZ honlapján is közzétették. A feljelentés az MTSZ-szel szerződésben álló szermélyre is irányul, akinek a szöveg szerint a PCR tesztek elvégzése és az igazolások kiállítása volt a feladata.

A feljelentés szerint több versenyző is úgy kapott igazolást, hogy nem végeztek tesztet nála; a tesztelés nélkül végzett igazolások eredménye egy elektronikus rendszerbe is felkerült, a versenyzők pedig vélhetően a külföldre való kiutazáshoz használták. A szöveg szerint ez hamis magánokirat felhasználását, közokirat-hamisítást és közfeladati helyzettel visszaélést is jelenthet.

A Telex hozzáteszi, hogy 3-án az MTSZ belős vizsgálatot folytatott, 4-én pedig elnökségi ülést tartottak, illetve a portál "úgy tudja, Lázár péntek reggel személyesen ment be a Magyar Tenisz Szövetséghez, és kirúgott embereket".

A Magyar Tenisz Szövetség pénteki ülésének jegyzőkönyve szerint "a Szövetség egyes sportolóit, illetve sportszakembereit is feltételezhetően érintő, a COVID-19 vírusfertőzés kimutatására szolgáló PCR-tesztekkel történt visszaélések gyanújára" a feljelentés mellett az alábbi döntéseket hozták:

  • Azonnali hatállyal megszüntették a válogatott csapatok szervezési feladatait munkaköre szerint ellátó, Marosi Katalin munkaviszonyát.
  • Fegyelmi eljárás lefolytatását kezdeményezik a Szövetség alkalmazásában álló hat szövetségi edzővel, a Szövetség főtitkárával, a Szövetség sportigazgatójával, valamint az érintett PCR-tesztek elvégzéséért felelős orvossal szemben
  • A Szövetség sportigazgatóját a szükséges vizsgálatok lefolytatásáig, de legfeljebb a jogszabályok által lehetővé tett időtartamra felfüggesztik
  • Tényfeltáró vizsgálatot rendelnek el minden világranglista ponttal rendelkező magyar teniszjátékos vonatkozásában.

Az üggyel kapcsolatban a MOK is elítélő nyilatkozatot adott ki, miután kiderült, hogy a Semmelweis Egyetem egy orvosa is érintett lehet a hamis teszteredmények kiadásában.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.