Elítéli a MOK a PCR-tesztek hamisításában részt vevő orvosokat

  • narancs.hu
  • 2022. február 4.

Belpol

Azt írják, meg fogják tenni a szükséges és jogszerű etikai lépéseket az elkövetőkkel szemben.

"Az orvosi kamara mélyen elítéli a hamis oltási igazolásokat, teszteredményeket kiállító kollégákat" - írja a Magyar Orvosi Kamara honlapján.

Az oldalon kiemelik: "a Magyar Orvosi Kamara elnöksége megdöbbenéssel értesül arról, hogy miközben a COVID-19 járvány több, mint negyvenegyezer honfitársunk életét követelte és már második éve hatalmas terhelést okoz az egészségügy dolgozóinak, vannak olyan kollégák, akik anyagi vagy egyéb érdekből  hamis oltási igazolásokat, hamis teszteredményeket adnak ki."

Az ilyen, az orvosi esküvel és hivatással ellentétes cselekedeteket a MOK elnöksége mélyen elítéli, és meg fogja tenni a szükséges és jogszerű etikai lépéseket az elkövetőkkel szemben

- hangsúlyozzák. 

Az eset előzménye, hogy csütörtökön fény derült arra, hogy alapos gyanú szerint a Magyar Tenisz Szövetség tagjai is érintettek  abban, hogy egy akkreditált budapesti laboratóriumban visszaélések történhettek a Covid–19 vírusfertőzés kimutatására szolgáló PCR-tesztekkel kapcsolatban. A Semmelweis Egyetem közölte, hogy az eset kapcsán egy orvosukat felfüggesztették, mert 

egy intézményi rutinellenőrzés alkalmával kiderült, hogy az egyetem nevében, több esetben úgy állítottak ki negatív PCR-leletet a Magyar Tenisz Szövetség tagjai számára,hogy az adott mintákat az intézmény laborja nem vizsgálta.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk