Tovább gyűrűzik a Magyar Tenisz Szövetség hamisított PCR-tesztjeinek botránya

  • narancs.hu
  • 2022. február 4.

Bűn

A Semmelweis Egyetem felfüggesztette egy orvosát az ügyben.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, csütörtökön közleményt adott ki csütörtökön a Lázár János által vezetett Magyar Teniszszövetség, amely szerint az elmúlt 48 órában tudomásukra jutott, hogy alapos a gyanú, miszerint egy akkreditált budapesti laboratóriumban visszaélések történhettek a Covid–19 vírusfertőzés kimutatására szolgáló PCR-tesztekkel kapcsolatban, e visszaélésekben pedig a Szövetség egyes tagjai is érintettek lehetnek”.

A Népszava azt írja: tudomásuk szerint a Semmelweis Egyetem is belekeveredett az MTSZ PCR-tesztes botrányába, és egy belső vizsgálat eredményeképpen egy orvos munkavégzését fel is függesztették.

A Semmelweis Egyetem csütörtöki közleményében jelezte ugyanis, hogy az egyetem rektora azonnali hatósági eljárást kezdeményezett és belső vizsgálatot indított, miután

egy intézményi rutinellenőrzés alkalmával kiderült, hogy az egyetem nevében, több esetben úgy állítottak ki negatív PCR-leletet a Magyar Tenisz Szövetség tagjai számára,hogy az adott mintákat az intézmény laborja nem vizsgálta.

A közlemény szerint a belső eljárás lezárását követően az egyetem, a leleteken is szereplő – időközben szakvizsgát tett – orvos munkavégzését felfüggesztette, emellett a Magyar Tenisz Szövetség "keretorvosi tevékenységére vonatkozó" engedélyét is visszavonta 2022. február 1-jén visszavonta, tehát az orvos a továbbiakban nem láthatja el az MTSZ-szel kapcsolatos feladatait.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk