Lelőttek három csendőrt intézkedés közben Franciaországban

  • narancs.hu
  • 2020. december 23.

Bűn

Családon belüli erőszak miatt riasztották őket.

Lelőttek három csendőrt Franciaországban, egy negyedik pedig megsérült szerdára virradóra a közép-franciaországi Clermont-Ferrand régióban.

A hatóságokat családon belüli erőszak miatt riasztották Saint-Just településre. Két csendőr nem sokkal éjfél után ért a helyszínre, ahol lövések fogadták őket, amikor megpróbáltak megmenteni egy nőt, aki egy ház tetején keresett menedéket.

Az egyik csendőr belehalt sérülésébe, a másik a combján sebesült meg, őt kórházba szállították.

A 48 éves lövöldöző ezután felgyújtotta házát, majd ismét lőni kezdett a ház közelébe érkező újabb csendőrökre. Ekkor halt meg két másik ember – erősítette meg Clermont-Ferrand ügyészsége. Egy, a nyomozáshoz közeli forrás elmondta, hogy a helyszínre különleges erőket vezényeltek. A megfenyegetett nőt biztonságba helyezték, és jelenleg kihallgatják. Az elkövető állítólag már gyermekfelügyeleti kérdésekkel kapcsolatos esetekből ismerte a hatóság. A gyanúsítottat még keresik a hatóságok.

Frissítés

Gérald Darmanin francia belügyminiszter később tudatta, hogy az elkövetőt holtan találták. Arról nem árult el részleteket, hogy a 48 éves férfi hogyan lelte halálát.

(MTI)

Figyelmébe ajánljuk