Lopni akart, megharapta a biztonsági őrt a 12 éves lány

  • narancs.hu
  • 2021. november 5.

Bűn

Az ügyészség szerint javítóintézetbe kell küldeni.

12 éves budapesti lány ellen emeltek vádat rablás miatt – közölte a Fővárosi Főügyészség. 

A vádirat úgy szól, hogy a 12 éves lány két 15 éves társával együtt 2019. október 13-án késő délután ment be Budapesten a XI. kerületi bevásárlóközpontban lévő ruhaboltba. A legfiatalabb bement a próbafülkébe, egyik társa figyelte a biztonsági őrt, a másik beadogatta neki a ruhákat, ő pedig odabenn egy pólóról és egy nadrágról – amik összesen 10 ezer forintba kerültek – leszakította „az áruvédelmi eszközt”, a pólót a saját ruhája fölé fölvette, a nadrágot a ruhája alá rejtette. 

Amikor megpróbáltak kimenni az üzletből, a biztonsági őr a kapunál megállította őket, azzal, hogy ellenőrzés végett menjenek vele az irodába. A 12 éves lány el is indult, aztán megfordult és a kijárat felé futott. A biztonsági őr megelőzte, elébe állt, feltartóztatta, a lány pedig beleharapott az őr vállába, és a főügyészségi közlemény szerint 

„folyamatosan harapta, egészen addig, amíg a sértett el nem engedte őt”.

Az ügy szakértői úgy találták, a lány beszámítható, tisztában van azzal, mit tett. 

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege emelt vádat ellene, rablás kísérlete miatt. A vádhatóság indítványa arról szól, a bíróság szabjon ki a lánnyal szemben javítóintézeti nevelést. Két 15 éves társát az ügyészség dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétségével vádolja, mint bűnsegédeket. Velük szemben próbára bocsátás az indítvány, a próbaidő alatt pártfogó felügyelővel.

„A fiatalkorúval szemben kiszabott büntetés vagy alkalmazott intézkedés célja elsősorban az, hogy a fiatalkorú helyes irányba fejlődjön, és a társadalom hasznos tagjává váljon, erre tekintettel a fiatalkorú nevelését kell szem előtt tartani. Javítóintézeti nevelés akkor szabható ki, ha a fiatalkorú nevelése érdekében intézeti elhelyezése szükséges” – indokolta az indítványt Ibolya Tibor fővárosi főügyész.

Azzal, milyen világ a Bebukottaké, ez a cikkünk foglalkozott:

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk