Egy szentesi gyilkosság utóélete

Anya vásárolni ment

Bűn

Kétéves volt a kislány, amikor az anyja eltűnt. A gyermekelhelyezési perben az apjának ítélték. Az apa most megint tárgyalásra vár – előzetesben. Ha a vád bebizonyosodik, az azt jelenti, hogy a hamarosan tizennyolc éves szentesi lány a mellett az ember mellett nőtt föl, aki megölte az anyját.

Krumplis tésztát főzött vacsorára, beáztatta a mosnivalót, és a párjának, aki éjszakai műszakban dolgozott Kecskeméten, SMS-t írt: „Jó éjszakát, vigyázz magadra, szeretlek. Reggel várunk.” Ezt lehet tudni Koncz Judit utolsó otthon töltött, 2006. július 21-i estéjéről – azt nem, hogyan tűnt el a kislánya mellől.

A 26 éves nő Szentesen, a Dózsa György utcában lakott új élettársával és a kétéves gyerekkel. Az, hogy eltűnt, úgy derült ki, hogy előző élettársa, a kislány 43 éves apja, D. L., aki a kislányért jött láthatásra, szólt Judit szüleinek, akiknek ugyanabban az utcában van a háza, hogy nem tud bejutni Juditék lakásába. A nagyapa jött, átmászott a kerítésen, és odabenn egyedül találta a gyereket, aki mesét nézett. A DVD-t végtelenített lejátszásra állították, nem lehetett megállapítani, mikor. Judit a jelek szerint egy szál hálóingben, papucsban tűnt el, a biciklije sem volt meg. A házőrző kuvaszt kimúlva találták, méreg végzett vele. Később előkerült a kertből Judit fél pár fülbevalója is.

Azt beszélik a városban

A rendőrség eltűnés miatt indított közigazgatási eljárást, de kiskorú veszélyeztetése címén is kereste Juditot. A rendőrök a Dózsa György utcai háznál – ezt később a helyi bűnügyi osztályvezető nyilatkozta – nem találtak olyan nyomot, ami arra utalt volna, hogy a nőt meggyilkolták, elrabolták vagy más bűncselekményt követtek volna el ellene. A kuvasz megmérgezése miatt állatkínzás címén indítottak eljárást ismeretlen tettes ellen.

Azt, hogy a nő nem eltűnt, hanem meggyilkolták, és a tettes a kislány apja lehet, sokan gyanították; a Zsaru magazinnak egy olvasó levelet is írt erről. A gyanút az erősítette a szentesiekben, hogy Koncz Judit lépett ki a D. L.-lel fenntartott élettársi kapcsolatból, amikor a férfi betörések és lopások miatt másfél éves börtönbüntetését töltötte Németországban – márpedig D. L.-t nem olyan embernek ismerték, aki ilyen helyzetbe simán belenyugodna. Szórakozóhelye volt Szentesen, a hangerő miatt állandóan vitában állt a hatósággal és a szomszédokkal. Az egyiknek, aki panaszt tett a söröző működésére, leégett az autója. Akadt olyan haragos, akinek valahogy lecsó ömlött a zongorájába, másnak a szőlőültetvénye pusztult ki, miután valaki elvagdosta a tőkék gyökereit. A város jegyzője, Sztantics Csaba megtiltotta a zeneszolgáltatást a sörözőben, és miután a határozatát D. L. nem vette figyelembe, bírságot szabott ki. Ezután egy tégla repült be a jegyző lakásába.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk