Lövöldözés az Egyesült Államokban, legalább 22-en meghaltak

  • narancs.hu
  • 2023. október 26.

Bűn

A gyanúsított korábban arról panaszkodott, hangokat hall.

Legalább 22 ember meghalt és 50-60 megsebesült az amerikai Lewiston városában, miután egy férfi több helyszínen is tüzet nyitott. Maine állam rendőrsége arra kérte az embereket, hogy maradjanak az otthonaikban, mert a lövöldözőt még nem fogták el. A gyanúsítottat, egy tartalékos katonát több száz rendőr üldözi, a város fontos útjait lezárták.

Az eddigi információk szerint többek között egy bowlingpályán és egy bárban lőtt rá az emberekre a gyanúsított gépkarabéllyal.

A két helyszín körülbelül négy mérföldre (6,5 km) van egymástól.

A rendőrség a 40 éves Robert Cardot azonosította gyanúsítottként, Androscoggin megye seriff hivatala két fotót is közzétett róla Facebookon, és azt írták, hogy továbbra is szabadlábon van. A képen egy szakállas férfi látható, puskával a kezében.

A rendőrség szerda esti sajtótájékoztatóján az MTI beszámolója azt mondták, hogy a gyanúsított tartózkodási helyét nem ismerik, több száz rendőr keresi, autóját ugyanakkor már megtalálták a Maine állambeli Lisbonban.

Az AP egy hírszerzési dokumentumra hivatkozva azt írja, Robert Cardot lőfegyver-oktatónak képezték ki az amerikai hadsereg egyik Maine állambeli tartalékos kiképzőintézetében. A nyáron két hétre beutalták egy mentális betegeket ellátó egészségügyi intézménybe. A dokumentum szerint a férfi arra panaszkodott, hogy hangokat hall, és azzal fenyegetőzött, hogy lövöldözni fog a Maine állambeli Saco katonai kiképzőbázisán.

A Reuters azt írja, Joe Biden elnököt folyamatosan tájékoztatják a helyzetről, aki teljes szövetségi támogatást ajánlott.

Ha hivatalos a 22 áldozat, akkor ez az Egyesült Államok történetének egyik legnagyobb mészárlása.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk