Lövöldözés volt a bécsújhelyi laktanyában, egy katona meghalt

  • narancs.hu
  • 2023. január 6.

Bűn

Az első hírek szerint egy fiatal őr támadt felettesére, aki pisztollyal válaszolt.

A Der Standard értesülése szerint a bécsújhelyi (Wiener Neustadt) katonai létesítményben egy fiatal őr támadt a felettesére, aki vélhetően pisztollyal lelőtte, de a lap szerint még korai biztosat mondani – írja a Telex. Az Állami Bűnügyi Rendőrkapitányság megkezdte a nyomozást.

Michael Bauer, a hadsereg szóvivője elmondta, a 20 éves katona a bécsújhelyi repülőtéri laktanyában szolgált pénteken. A férfi reggel 6.55-kor a felettesével került vitába, aki szintén megsérült a tűzváltásban. A katona több lövést adott le egy géppuskával az őrszobában.

A rendőrség ezidáig érdemben nem nyilatkozott, Johann Baumschlager rendőrségi szóvivő szerint a nyomozás elején járnak. Erich Habitzl, a bécsi ügyészség szóvivője a lap kérdésre a folyamatban lévő helyszínelési munkákra és felmérésekre hivatkozva hárította el a részletes választ.

A szövetségi hadsereg szóvivője szerint elsőként az alsó-ausztriai katona nyitott tüzet. Bauer szerint a rangidős katonatiszt pisztollyal válaszolt. Ő is megsérült, kórházba szállították. A sérülések mértéke egyelőre nem ismert, és arról sincs egyelőre információ, hogy mi váltotta ki a szóváltást.

(Cmílapképünkön: A bécsújhelyi repülőtéri laktanya bejárata. Forrás: APA/Robert Jaeger)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk