Négy éve Novák Katalintól kapott életműdíjat a karateedző, aki felrúgott egy kisfiút a szolnoki kalandparkban

  • narancs.hu
  • 2024. július 17.

Bűn

A férfi lemondott pozícióiról és bocsánatot kért, majd törölték az erről szóló közleményt.

„Amit tettem minden szempontból elfogadhatatlan, szembe megy mindazzal amit az elmúlt 35 évben képviseltem, tanítottam és életemmel megjelenítettem. Ez nem hiba, hanem létrontás” – írta közleményben a jászberényi Yakuzák SE karateklub vezetője. Ő az, aki a szolnoki kalandparkban olyan erővel rúgta ki egy gyerek lábát, hogy a kisfiú lefejelte a földet.

Az esetről készült megrázó felvételt kedd délután a kalandparkot üzemeltető Szolnoki Városüzemeltetési Kft. osztotta meg Facebook-oldalán. A videón – amit a kalandpark kamerája rögzített – jól látható, hogy a rúgás után a férfi otthagyja a földön összekuporodva fekvő gyereket. Az üzemeltető feljelentést tett a rendőrségen.

Szerdán több újság, a helyi Szol24.hu és a Blikk is arról számolt be, hogy az elkövető a sportegyesülete honlapján és az ahhoz tartozó Facebook-oldalon is közzétett egy kommünikét. Ebben a már idézetteken túl azt írta: „Mindent megteszek, hogy az igazságszolgáltatás munkáját támogassam és csak remélni tudom, hogy nem okoztam lelki sérülést a kisfiúnak, akitől a helyszínen bocsánatot kértem és minden tettemmel igyekeztem jóvá tenni a jóvátehetetlent. [...] Ezúton kérek bocsánatot a szülőktől is, melyet nem remélek.”

„A különféle szervezetekből és az egyesületből lemondok minden tisztségemről és pozíciókról, hiszen méltatlanná váltam azok betöltésére”

–fogalmazott a férfi, hozzátéve: „Fenti közlemény után kérem a családom és kollégáim kíméljék meg a méltatlan támadásoktól, személy szerint én vállalom a felelősséget, a sajtónak nem kívánok nyilatkozni.”

Csakhogy azóta a 444.hu kiszúrta, hogy a sportegyesület honlapján hibaüzenet fogadja a látogatót a közlemény linkjére kattintva, a Yakuzák SE-hez tartozó Y Media nevű Facebook-oldalt pedig a magyarázkodó poszttal együtt egyszerűen törölték. A férfi önéletrajza szerint negyven éve foglalkozik kyokushin karatéval, a sportágnak a szövetségi kapitánya is volt. A Szol24.hu emlékeztet, 2020-ban „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” Életműdíjjal tüntették ki a férfit, amit Novák Katalin, akkor még család- és ifjúságügyért felelős államtitkárként adott át neki.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk