Nyomozni kezdett a rendőrség Gruevszki-ügyben

  • narancs.hu
  • 2018. december 19.

Bűn

Embercsempészés és más bűncselekmények gyanúja miatt indítottak nyomozást.

November végén feljelentést tett Gruevszki-ügyben az ügyészségen az ismert feljelentő, Tényi István – írja a Népszava. A bejelentés alapján nyomozást indított a rendőrség, a gyanú pedig embercsempészet. Tényit erről kedden értesítette a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Illegális Migráció Elleni Osztály Felderítő Alosztályának osztályvezető alezredese.

Macedóniából is magyarok segíthettek kijutni Gruevszkinek a német közmédia szerint

A magyar kormány ennek épp az ellenkezőjét állítja. A német közszolgálati DW közölt újabb, eddig ismeretlen részleteket Gruavszki szökéséről, írja a 444.hu. Ez a lap nevezte meg korábban azokat a magyar diplomatákat is, akik Gruevszki Albániától Budapestig szállításában részt vettek, ezt az információt pedig később Szijjártó Péter is megerősítette.

Tényi szerint, ha az embercsempészet bizonyítást nyer, akkor hivatali visszaélés gyanúja is felmerülhet, mivel a hírek szerint a magyar kormány segítette a korrupcióval vádolt, börtönbüntetésre ítélt volt macedón miniszterelnököt Magyarországra való szökésében.

Figyelmébe ajánljuk

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.