Öngyilkosságot kísérelt meg az iskolai lövöldözést tervező miskolci fiú

  • narancs.hu
  • 2023. április 6.

Bűn

A TEK kommandósai a múlt héten fogták el, azóta egy nevelőintézetben helyezték el. 

Öngyilkosságot kísérelt meg az a 17 éves miskolci fiú, akit a Terrorelhárítási Központ (TEK) kommandósai fogtak el, mert online platformokon arról írt, hogy lövöldözést tervez egykori általános iskolájában – írja a Blikk

Mint arról beszámoltunk, külföldi hatóságoktól kapott jelzés alapján múlt csütörtökön vonultak ki a TEK emberei a miskolci fiú otthonába, aki chatfórumokon és közösségi oldalakon írt az amerikai fegyveres tömeggyilkosok iránti szimpátiájáról, rendszeresen olvasott ezekről. A fiú a hatóságok szerint azt tervezte, hogy miután betölti a tizennyolcat, az ahhoz szükséges engedélyekkel együtt maga is fegyvert szerez, majd korábbi általános iskolájában akart lövöldözni. 

A Blikk úgy tudja, a fiút az elfogása után egy nevelőintézetben helyezték el, ahol lepedőket font össze, majd a radiátorhoz kötve felakasztotta magát. A felügyelők hamar észlelték a dolgot, így levágták a kötélről, a mentők pedig kórházba szállították.

A lapnak a hírt megerősítette a fiú ügyvédje is, aki azt mondta, előző nap tett látogatásakor még nem látszott rajta, hogy mire készül. 

Ha úgy érzi, Ön vagy a környezetében más krízishelyzetben van, segítségre szorul, hívja az ingyenes 116-123 felnött lelkisegély számot! A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány gyerek és ifjúsági lelkisegély száma: 116-111.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.