Öngyilkosságot kísérelt meg az iskolai lövöldözést tervező miskolci fiú

  • narancs.hu
  • 2023. április 6.

Bűn

A TEK kommandósai a múlt héten fogták el, azóta egy nevelőintézetben helyezték el. 

Öngyilkosságot kísérelt meg az a 17 éves miskolci fiú, akit a Terrorelhárítási Központ (TEK) kommandósai fogtak el, mert online platformokon arról írt, hogy lövöldözést tervez egykori általános iskolájában – írja a Blikk

Mint arról beszámoltunk, külföldi hatóságoktól kapott jelzés alapján múlt csütörtökön vonultak ki a TEK emberei a miskolci fiú otthonába, aki chatfórumokon és közösségi oldalakon írt az amerikai fegyveres tömeggyilkosok iránti szimpátiájáról, rendszeresen olvasott ezekről. A fiú a hatóságok szerint azt tervezte, hogy miután betölti a tizennyolcat, az ahhoz szükséges engedélyekkel együtt maga is fegyvert szerez, majd korábbi általános iskolájában akart lövöldözni. 

A Blikk úgy tudja, a fiút az elfogása után egy nevelőintézetben helyezték el, ahol lepedőket font össze, majd a radiátorhoz kötve felakasztotta magát. A felügyelők hamar észlelték a dolgot, így levágták a kötélről, a mentők pedig kórházba szállították.

A lapnak a hírt megerősítette a fiú ügyvédje is, aki azt mondta, előző nap tett látogatásakor még nem látszott rajta, hogy mire készül. 

Ha úgy érzi, Ön vagy a környezetében más krízishelyzetben van, segítségre szorul, hívja az ingyenes 116-123 felnött lelkisegély számot! A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány gyerek és ifjúsági lelkisegély száma: 116-111.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk