Otthon, Nemeskéren gyártotta a speedet – rajtaütöttek

  • Narancs.hu/MTI
  • 2021. szeptember 26.

Bűn

Riasztórendszer és 9 staffordshire bullterrier védte a portát.

 

Olyan kábítószer-kereskedőt vett őrizetbe a rendőrség, aki maga állította elő az áruját – tájékoztatott a police.hu vasárnap.

A gyanú szerint a férfi 2019 óta foglalkozott kábítószer-kereskedelemmel, a speedet  úgy készítette, hogy a  szükséges alapanyagot, az amfetaminolajat Nyugat-Európából szerezte be, majd más anyagokkal keverte és koffeinnel feldúsította.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) és a Készenléti Rendőrség Bevetés Támogató Osztály szerdán hajnalban ütött rajta a 41 éves férfi nemeskéri ingatlanán, amelyet telepített védelmi rendszereken túl kilenc nagytestű staffordshire bullterrier is védett.

 A kutyák ugattak is, amikor a rendőrök odaértek, a gazda pedig megpróbálta a bizonyítékokat megsemmisíteni, de nem sikerült neki. A kutyakennel udvarán elfogták, amikor épp több liter amfetamin előállításához szükséges vegyi anyagot locsolt szét, illetve dobált át a telek melletti erdős részre.  

Az ingatlanban a nyomozók bruttó 1,7 kilogramm kábítószergyanús fehér port, bruttó 130 gramm zöld, kábítószergyanús növényi törmeléket, 2 liter metanolt, 2 deciliter kénsavat, 2 deciliter amfetaminolajat és 0,6 kilogramm nátrium-hidroxidot, továbbá kábítószer előállításához és értékesítéséhez használt tárgyakat, valamint  17 000 euró készpénzt foglaltak le.

A Győri Járásbíróság úgy döntött, a gyanúsítottat le kell tartóztatni.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk