Rajtaütöttek a férfin, aki halálos fenyegetést küldött David Pressmannek

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 20.

Bűn

A tápiószecsői férfi homofób megjegyzéseket tett, majd koporsóban küldte volna haza az amerikai nagykövetet.

A Központi Nyomozó Főügyészség a nyáron rövid időre őrizetbe vett egy tápiószecsői férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy internetes üzenetben fenyegette meg David Pressmant, az Egyesült Államok budapesti nagykövetét – írja a 24.hu. Eddig egyáltalán nem kerültek nyilvánosságra részletek a júliusi akcióról.

A főügyészség megerősítette az információt, Kovács Katalin szóvivő azt írta, „az ügyben kényszerítéssel elkövetett, közösség tagja elleni erőszak bűntettének kísérlete miatt folytatnak nyomozást.”

Az újság úgy tudja, egy 53 éves férfi volt az, aki a gyanú szerint az Egyesült Államok nagykövetségének Twitterének üzenőfalára írt különféle fenyegetéseket és gyalázkodásokat, például azt, hogy

“mondj le, te buzi, ha nem akarsz koporsóban távozni Magyarországról.”

A nyomozó hatóság értelmezése szerint a tápiószecsői férfi az amerikai diplomata nyíltan vállalt szexuális irányultsága miatt küldte el a fenyegetést.

Az ügyészség és a rendőrség július 18-án reggel szállt ki a férfi házához, ottl házkutatást tartottak, majd lementették az ingatlanban talált elektronikai eszközök tartalmát. A férfit letartóztatásba helyezték, néhány nap múlva szabadlábra került. Ő maga adta át az újságnak az ügy iratait, majd kacifántos magyarázattal állt elő: azzal, hogy ő maga az USA titkosszolgálatának dolgozik (angolul nem beszél), és a magyar hatóságokat tesztelte.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk