Szexuális zaklatással vádolják az ELTE egyik tanárát

  • narancs.hu
  • 2017. november 3.

Bűn

Diákokat és kollégákat is zaklathatott.

A napokban került fel a Tumblre egy névtelen Facebook-üzenet, amely azt állítja, hogy az ELTE egyik professor emeritusa* professor emeritus címre is esélyes oktatója szexuálisan zaklatott hallgatókat és az egyetemen dolgozó alkalmazottakat – számolt be az Index. (*A tévedésért az érintettek és olvasóink elnézését kérjük – a szerk.)

Az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar épülete

Az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar épülete

Fotó: old.tok.elte.hu

„Nettó ... fizuért tűrtem, hogy zaklasson, fogdosson, nyalogasson. Akárhányszor kértem segítséget, engem hibáztattak, hogy miért nem rúgtam torkon stb.” – szól az írás, melynek szerzője azt is megjegyzi, hogy az eset az egyetem Tanító- és Óvóképző Karán történt (a kar gólyatáborában három éve megerőszakoltak egy hallgatót). A poszt szerint az egyetemen volt az ügyben etikai tárgyalás, de ennek eredményére egyelőre várnak.

A portál megkérdezte az egyetemet, ahonnan az a válasz érkezett, hogy „jelenleg az Eötvös Loránd Tudományegyetemen etikai vizsgálat zajlik munkahelyi hatalommal való visszaélés ügyében az egyetem egyik oktatójával szemben, nem hallgatói bejelentés alapján”. Az ELTE nem árulta el, hogy valóban szexuális zaklatási ügyről van-e szó, mert, ahogy írták, az etikai vizsgálat lezárultáig nem beszélhetnek a részletekről.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?