Szexuális zaklatással váldolják Vatikán franciaországi követét

  • narancs.hu
  • 2019. február 15.

Bűn

Egy fiatal munkatárs kezét és fenekét próbálta fogdosni, de a közeledést nem viszonozták.

Vatikán franciaországi nagykövetét, Luigi Ventura apostoli nunciust szexuális zaklatással vádolják Párizsban.

A problémás incidens egy a városházén tartott újévi ünnepségen történt. Az eset után az önkormányzat munkatársa   feljelentette a nagykövetet. A vizsgálatot január 24-én indította a vádhatóság.

A tájékoztatás szerint a január 17-én rendeztek ünnepséget, amelyre a diplomáciai testületek és a vallási szervezetek képviselői voltak hivatalosak. Ezen az eseményen a 74 éves nuncius, aki 2009 óta teljesít szolgálatot Párizsban, háromszor is fogdosni próbálta - eleinte a kezén, majd a fenekén - a városházának azt a fiatal munkatársát, aki a kíséretével foglalkozott az este folyamán. Az esetnek szemtanúja is volt.

A harminc év körüli sértett a párizsi városháza nemzetközi kapcsolatok osztályán dolgozik, azonnal jelentette feletteseinek, mi történt. A Vatikán párizsi nagykövetsége egyelőre nem erősítette meg az eljárás megindítását. Luigi Ventura, aki a Vatikán karrierdiplomatája és párizsi misszióját megelőzően több afrikai országban, majd Chiliben és Kanadában is dolgozott, diplomáciai mentességet élvez Franciaországban.

Az ő testük

Augusztus közepén újabb, minden eddiginél súlyosabb szexuális zaklatási botrány rázta meg a katolikus egyházat az Egyesült Államokban. A pennsylvaniai jelentés, a bűnök e sötét krónikája sokkolta a közvéleményt. A szálak közvetlenül a Vatikánig vezetnek; belső ellenzéke máris lemondásra szólította fel Ferenc pápát.

Figyelmébe ajánljuk

Nyár a Club Aligában: elkezdődött a Balaton-part beépítése - FOTÓK

  • narancs.hu

Hogyan tudta legyőzni a Tisza Párt a Fideszt június 9-én Balatonvilágoson, miközben a képviselő-testületbe a fideszes oligarchákkal „barátkozó” polgármestert és csapatát választották be elsöprő többségben? – kérdeztük a Club Aligában strandolóktól. Közben onnan pár száz méterre folyik a tópart beépítése, a helyi fürdőegyesület pedig legalább három pert visz párhuzamosan, például a beruházó ellen is. Fotóriport.