Nagy a felfordulás Budapesten: megszökött és fegyvert szerzett egy rab

  • narancs.hu
  • 2019. február 15.

Bűn

Megtámadott egy őrt a Fővárosi Törvényszéken pénteken délben, fegyvert szorított a fejéhez és elmenekült.

Péntek délben tárgyalás közben szökött meg egy fegyveres rab  a Fővárosi Törvényszékről, írta az Index.

A portál értesülései szerint a vádlott a büntető tárgyalása közben tárgyalásán elvette az őr fegyverét, a pisztolyt az őr fejéhez szorította, így tudott elmenekülni az épületből.

A Fővárosi Törvényszék közleményében az áll, hogy garázdaság és rongálás vétsége miatt a  1 év 1 hónap börtönbüntetést szabtak ki rá. Majd "az ítélethirdetést követően, a kézbilincs felhelyezésekor dulakodni kezdett a büntetés-végrehajtási (bv.) őrrel. A dulakodás során a terheltnek sikerült megszerezni a bv. őr fegyverét és lábbilinccsel a lábán kimenekült a tárgyalóteremből. Az eljáró bírói tanács időközben a történtekről értesítette a Fővárosi Törvényszék Biztonsági Szolgálatát, amelynek egy tagját a menekülő terhelt fegyverrel túszul ejtette. A tússzal a terhelt az épületen kívülre távozott, ahol egy személyautót fegyverével megállásra kényszerített. Ezt követően a terhelt a túszt elengedte, majd beszállt a kocsiba és a sofőrrel együtt elhajtott a helyszínről.

A Törvényszéken személyi sérülés nem történt. A terheltet erőszakos bűncselekmények miatt korábban már elítélték, s jelenleg is más bűncselekmény miatt jogerős büntetését töltötte.”

Menekülés közben a fegyveres rab autót is szerzett, ekkor elengedte az őrt. A beszámoló szerint rengeteg rendőr vette üldözőbe, a kocsit Újpalotán, a Szentmihályi út és a Nyírpalota út sarkán tartóztatták fel, ahol lövöldözés után elkapták a férfit.

Neked ajánljuk