Öngyilkos lett a texasi mészárlás elkövetője

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 06., 16:11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Két felfegyverzett civil üldözőbe vette a mészárlást követően, és inkább agyonlőtte magát.

Magát ölte meg a texasi ámokfutó, miután 26 embert agyonlőtt és több mint 30-at megsebesített egy texasi baptista templomban – mondta Joe Tackitt, Wilson megyei seriff.

Lövöldözés volt egy texasi templomban – Istentisztelet közben 26 embert mészárolt le egy ámokfutó

Több mint harminc sebesültről tudni.

Az elkövető Devin Kelley és két felfegyverzett állampolgár között tűzpárbaj alakult ki a vérengzést követő autós üldözés során.

„Több lövést is leadtak kölcsönösen – úgy vélem – az autópályán is, majd az elkövető autója elakadt. Úgy véljük, miután a gépkocsi meghibásodott, az elkövető meglőtte saját magát.”

Közben kiderült, hogy a korábban az amerikai légierőnél szolgáló Kelleynek öt évvel ezelőtt hadbíróság elé kellett állnia, miután bántalmazta a feleségét és gyerekét. Kelleyt akkor lefokozták és egy évre katonai börtönbe került, majd 2014-ben el is bocsátották a fegyveres testülettől.

Bár a támadás előzményeiről, okáról egyelőre keveset tudni, az elkövetőről eddig feltárt információk alapján több hírforrás szerint is sejthető, hogy tudatosan választott célpontul egy vallási közösséget, a mészárlással a hívőkön vagy az egyházon akart bosszút állni. Greg Abbott texasi kormányzó is arról számolt be, hogy a lövöldözés nem véletlenszerű volt, a gyanúsított kapcsolatban állt a templommal, ahol az ámokfutást elkövette. A férfi 2003 és 2009 között a New Braunsfels középiskolában tanult, osztálytársai afféle különcként tekintettek rá, aki maró gúnnyal ostorozott minden hívőt és ijesztően viselkedett, de nem volt magányos a nézeteivel.

Kelley nemrég önkéntes hittanári munkát szerzett, sőt állítólag a kingsville-i gyülekezetben ismerte meg legutóbbi partnerét is, Danielle Lee Shields​et, akitől gyereke is született.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 06., 16:11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  galambocskám
  2017. november 07., kedd 06:21
  Az ember egy idő után tele lesz epigonokkal. A nagyság átka.
 2. 3
  tiszapolgári
  2017. november 06., hétfő 22:22
  Békegalamb: Amerika tele van önkéntes hittanár ámokfutókkal akiknek csak a jóég tudja hány tagja véli úgy hogy itten megsértették az önkéntes hittanár ámokfutókat, avagy önkéntes hittanár ámokfutóknak nem tetsző életmódot folytatnak. Az ilyesmit pedig csak egy nagyobb arányú tömegmészárlással lehet orvosolni, Allahu akbar önkéntes hittanár ámokfutó.
 3. 2
  rworse
  2017. november 06., hétfő 20:59
  Miért is nem szereti a grrreselyű a kereszténységet. Miért is nem szereti a grrreselyű a kereszténységet... Hát, fogalma sincs.

  Kedves, szelíd, szimpatikus vallás.
 4. 1
  galambocskám
  2017. november 06., hétfő 17:55
  Ezzel kellett volna kezdenie.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kultúra

még több Kultúra...

Narancs

Vélemény

még több Vélemény...