Mosonyi Aliz: Boltosmesék

publikálva
1997/21. (05. 22.)
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A Valódi Angol Boltban oda kell állni a nagy összeadógép elé és a gép rögtön írja egy hosszú papírra: feje + haja + füle + szeme + orra + szája + nyaka + keze + lába = valódi angol. Ezt a papírt az ember megkapja és akkor már valódi angol.

Valódi Angol Bolt

Szép Szomorú Könyvek Boltja

A Szép Szomorú Könyvek Boltjában ül a boltos, várja a vevőket. Jön egy vevő, bökdösi a könyveket, ez itt milyen? Szép szomorú, mondja a boltos. Hát ez? Meg ez? Szép szomorú, szép szomorú, mondja a boltos. Valami vígat nem tart? Csakis szép szomorút? kérdezi a vevő. Csakis, mondja a boltos. Csakis. De nagyon szép? kérdezi a vevő. Nagyon, mondja a boltos. És nagyon szomorú? kérdezi a vevő. Nagyon, mondja a boltos. Éppenséggel egyet megvehetek, mondja a vevő. Csak egyet? kérdezi a boltos. Egyet, egyet, csakis egyet, mondja a vevő, és vesz egy szép szomorú könyvet a boltostól.

Színes Szemüvegek Boltja

A Színes Szemüvegek Boltjában megkérdezi a boltos: - Mit akar látni? - Az ember azt feleli: - Londont. - Vagy azt mondja: - Kínát. - Vagy azt mondja: - A Marikát. - Vagy azt mondja: - Amerikát. Vagy azt mondja: - Az ajtót. - A boltos már megy is, kihúz egy nagy fiókot, abban ezer szemüveg van, és minden szemüveghez egy cédula: EZZEL LONDONT KELL NÉZNI EZZEL KÍNÁT EZZELAMARIKÁTEZZEL AMERIKÁT EZZEL A KISEBB GYEREKEKET EZZEL A NAGYOBB GYEREKEKET EZZEL A CSOMAGOKAT EZZEL A VONATOKAT EZZEL A HÍMEZÉST EZZEL A HÁMOZÁST EZZEL A HEGYET EZZEL A LEGYET EZZEL A CSOKOLÁDÉT EZZEL AZ AJTÓT. A boltos kiveszi a fiókból a szemüveget, odaadja, és az ember nézheti, amit akar.

publikálva
1997/21. (05. 22.)
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kis-magyarország

még több Kis-Magyarország...

Politika

még több Politika...

Narancs

Blog

még több cikk