7 természetes zsírégető módszer

  • PR-cikk
  • 2022. július 22.

Élet + Mód

Hiába, hogy a nyár már javában zajlik, az álomalak elérése még mindig olyan téma, ami szinte mindenkit foglalkoztat. Nem is csoda, hiszen most láthatjuk csak igazán, hogy egy karcsú, szálkás alakon és a szépen kidolgozott izmokon mennyivel jobban mutatnak a nyári ruhadarabok. Az irigylésre méltó testet azonban közel nem olyan könnyű elérni, mint ahogyan azt a fitnesz-influenszerek Instagram-oldalán láthatjuk.

Az egészen biztos, hogy sok munkánk lesz vele, de mindenképpen megéri: a diétázás és a rendszeres testmozgás mellett a természetes zsírégető módszerekre is érdemes nagy hangsúlyt fektetni. A következőkben ezekből mutatjuk be a leghasznosabbakat.

7 természetes zsírégető módszer

Mindegy, hogy tónusos izmokat vagy vékony derekat szeretnénk: az egész a zsírégetéssel kezdődik. Éppen ezért most erre mutatunk hatásos és egyben természetes eljárásokat. Ha ezek közül valamennyit elkezdjük követni, hamar észrevehetjük magunkon a változást!

Megfelelő diéta

Természetesen a zsírégetés egyik legfontosabb eleme nem más, mint a megfelelő táplálkozás. Ha ilyen céljaink vannak, akkor figyeljünk oda arra, hogy magas fehérjetartalmú ételeket fogyasszunk! Ezek ugyanis hozzájárulnak az étvágy csökkenéséhez és a zsírégetés beindításához. Egyes kutatások pedig arra is rámutattak, hogy a fehérjegazdag étrend segíti az izomtömeget, hogy az a fogyás során is megmaradhasson.

A fehérjék mellett a rostok is nagy szerepet játszanak a zsírégetésben, pedig ezekre gyakran nem is gondolunk. Az oldható rostokról többször is bebizonyosodott, hogy jótékony hatásúak azok számára, akik szeretnének szálkásabb, tónusosabb testet. Hozzájárulnak ugyanis az egészséges bélműködéshez és étvágycsökkentő hatásuk is van.

Emellett – talán mondanunk sem kell, de azért érdemes kitérni rá – kerüljük a feldolgozott élelmiszereket, a gyorséttermeket, ne igyunk cukros üdítőket és a finomított szénhidrátokat is mellőzzük! Az egészséges zsírok ugyanakkor kifejezetten jót tehetnek: az omega-3 és -6 zsírsavat tartalmazó élelmiszerek még hozzá is járulhatnak a fogyáshoz. Ezekből sok található például az avokádóban, a tojásban, a különböző olajos magvakban és az olívaolajban is.

Étrend-kiegészítők

Az egészséges, fehérjedús táplálkozás fontos, de ha konkrét céljaink vannak, akkor elengedhetetlen, hogy egy kicsit rásegítsünk a jótékony hatásaira. Egy kiegyensúlyozott diéta mellett érdemes vasat szedni, de segíthetnek a különböző probiotikumok és persze a dedikált zsírégető tabletták is.

Alvás

Elsőre talán nem is gondolnánk, de az, hogy mikor, mennyit és milyen minőségben alszunk, igenis hatással van a fogyásra. Számtalan tanulmány rámutatott már, hogy ha valaki betartja a napi 8 óra alvás szabályát, az sokkal sikeresebb lehet a zsírégetésben, mint azok, akik ennél kevesebbet pihennek. A legjobb, ha arra is figyelünk, hogy éjfél előtt ágyba kerüljünk, illetve hogy minden nap nagyjából ugyanakkor feküdjünk és keljünk – igen, még hétvégén is!

Kardió

Ha fogyás, akkor sport! Egész egyszerűen nem tudunk látványos eredményeket elérni anélkül, hogy a rendszeres testmozgást beépítenénk az életünkbe. A kardió, mint például a futás, a séta vagy az úszás az egész testet átmozgatja, igénybe veszi a szívet és a tüdőt is. És ha ez még nem lenne elég, igen hamar beindítja a fogyást is! Igyekezzünk naponta legalább 20-40 percet mozogni, már ezzel is sokat tehetünk az egészségünkért és az álomalak eléréséért.

Kávé

A kávéban található koffein nemcsak serkenti a központi idegrendszert, de az anyagcserét is fokozza, sőt a zsírsavak lebontásához is hozzájárul. Éppen ezért a kávé egészségügyi hatásait bátran alkalmazhatja bárki, aki természetes módon indítaná be a fogyást. Ez persze csak akkor működik, ha kerüljük a cukrozást, a tejet és a tejszínt!

Erőnléti edzés

Azt gondolhatnánk, hogy az erősítés csak azok számára előnyös, akik izmokat szeretnének építeni. Pedig ez nem feltétlenül van így: a súlyok emelgetése még a zsírégetést is előmozdíthatja! Több kutatás is bizonyította, hogy az erősítés önmagában – kardióedzés nélkül is – hatásos azoknak, akik szeretnének veszíteni a zsírtömegükből.

Időszakos böjtök

Manapság egyre többet hallhatunk az időszakos böjtök – vagy másként szakaszos koplalás – jótékony hatásairól, amelyek a test „éhezésre” adott hormonreakciójára építenek. Ennek többféle típusa van, de mindegyik arra vonatkozik, hogy napi szinten egy bizonyos időablakban étkezünk. Ez lehet például 16:8-as felosztás, ami azt jelenti, hogy 16 órán át nem eszünk, de a maradék 8 órában bátran étkezhetünk (szinte) korlátok nélkül. Sokan esküsznek rá, hiszen egy viszonylag megengedő, könnyen teljesíthető diétáról van szó.

Ha ezeket a tippeket – vagy akár csak egy részüket – tudatosan betartjuk, hamarosan észrevehetjük, hogy a testünk reagál. Ránk jön a nadrágból egy mérettel kisebb is, jobban áll egy-egy rövidebb top és a magabiztosságunk is egészen új lendületet kap!

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk